It's better than before





Ljuset inne på Tyrol var helt fruktansvärt uselt och bilderna chillar med en ISO på 1600, därav är de kanske det brusigaste jag har varit med om, men så går det ibland. Här är i alla fall litelite av Rascals! Damn You Rascals You're Screwing Around To Much! Rascals!'s spelning på Tyrol. Det var en bra spelning, eller ja det var flera bra spelningar. Bland annat grabbarna i The Luxe levererade oerhört.

På vift



Hemma vankas brännbollsyran hela helgen men för mig och Elin kan en dag som denna sammanfattas som ovan. Rascals! Damn You Rascals You're Screwing Around To Much! Rascals! ska ner på riksfinal för Rockkarusellen i Stockholm och vi följer med. Tio timmar i buss till huvudstaden genom ett regnit Sverige. Fast det blir nog hur bra som helst tror jag ändå. Trots en nära döden upplevelse är vi fortfarande taggade. Brabrabrabra. Adjö på en stund.

and you're looking at me like I'm something you own








Jag klarar tystnaden bättre än vem som helst, det har jag lagt ner timmar på




With accidents you’ll never know what could have been, so we were an accident









Försökte knäppa en bild cyklades, cyklade av vägen, föll, skrapade upp benet på kullersten, låg kvar, knäppte en bild. I'm such a true artist. Synd bara att bilden sög. Annars var det nästan värt det....

Instagram



Jag tänkte bara tipsa om en grej. Jag hittade en ny liten fotoapp. Jag letar alltid efter nya sådana här. Denna heter Instagram och låter dig först fota en kvadratisk bild och sedan prova dig fram till ett filter som passar. Jag tycker att det är helt underbart att få välja effekt efteråt. Däremot är valmöjligheterna lite begränsade eftersom man inte kan välja ram separat. Men här är grejen: Den är helt gratis! Hittils har jag hunnit ta dessa fyra bilder. WUNDERBART. Leta upp i appstore och kör hårt, rock on, get kickin' osv.

I know it's not clever I just want you with me



Just nu hänger jag nästan exklusivt HÄR.

Men jag tänkte svänga förbi för att nämna att jag just nu nästan exklusivt lyssnar på det HÄR, för att The Airborne Toxic Event är så himla himla bra. Alltså låten Happiness is Overrated var typ mitt liv -09, och så går jag och upptäcker att de har släppt ett album för ca en månad sedan. Fyfan vad bra band. Fyfan vad bra.

I won't hear another word about changing

Början av en fredag

och början av en lördag. (Nils och Nils).

Jag känner inte riktigt för att blogga "det här har jag gjort i helgen"-inlägg, men det är väldigt dött här.  Kulturnatta kan jag väl nämna i alla fall. Min pappa hade 50-årsfest och Felix, Agnes, Nils och Ronja dök upp. Man kanske inte får tycka det, men det var fruktansvärt trevligt. En gratisfylla senare trallade vi in till stan och satt på kajen och Vita Björn i en väldigt seg stad. Mot natten hängde vi på Max och så slutade kvällen med att jag, Jonas och Victor följdes åt tillbaka till Haga. Jag missade nattbion jag ville se för att ingen följde med mig i slutändan, men så kan det gå ibland. Kulturnatta sög i sig självt, men sällskapet var trevligt osv. Adjö.

Babyboy



Sötare barn tror jag inte jag vet. Hej Eddie vad du är fin.

Jag svär om jag bara kan klara idag så ska jag ta mig i kragen och vara så glad



Den här dagen har förstört mig på många sätt. Regnet imorse främst av allt. Nu är bilden visserligen inte tagen idag och inte heller föreställer den vattendroppar utan bubblor på glas som ska vara design kanske, men ändå. Jag tror jag bryter ihop och går in i väggen. Gänget har förberett engelskaredovisning hela eftermiddagen och jag lämnade in min psykologianalys nyligen. Just nu är mitt stora dilemma om jag ska skriva ännu en sådan, räkna matte, unna mig lite speltid eller sova. Imorgon har mina kära klasskompisar Matte B-nationella och därför ska jag plugga hemma hela morgondagen också. Nej fuck skolan. Faktiskt.

Bara borderlineuppsats, årsredovisning av företaget, språkhistoriauppgifter, romananalys, Matte C-nationella, uppsats om Etiopien/Eritrea-konflikten, ideologiarbete och fotoportfolio kvar nu då. Hej och hå.

Today is a perfect day to get carried away like the wind

 

Häromdagen skickade vår kung av youtube - Oscar det här klippet. Hur bra som helst tycker jag. Lite Bob-inspirerad skön trubadurmusik sådär. Varför är inte denna kille kändare undrar jag? Råbra i alla fall, och snygg.


I'm wandering around with a half pack of cigarettes, searching for the change that I've lost somehow


Förresten när vi väl är igång kan jag passa på att nämna att som ni kanske eller kanske inte sett bokade Peace and Love i helgen Paolo Nutini. Gladgladglad blev jag. Det jag ville säga var att ni alla ska ta och lyssna på exempelvis finaste fina These Streets, så kanske ni förstår varför ni bör joina mig i Nutini-publiken i sommar.

I'll get used to this eventually



Tidigare i veckan lånade Nils ut ett spel åt mig som han nyligen återupptäckt sin kärlek för. "Du måste prova det här. Du kommer gilla det! Det är din typ av spel", sa han och lite motvilligt fick det följa med mig hem. Först provade jag det själv en stund, men var måttligt imponerad, men min vän kom hit enkomt för att se till att jag gav det en äkta chans och kom in i det hela. Eloge förtjänas för det. Nu har jag nyligen lyckats slita mig från kontrollen för ikväll.

The Elder Scrolls IV: Oblivion är det som gäller. Jag tycker att det är lite jättehemskt och jobbigt att vara gamerbrud. Jag menar Pokémon och 8bits Zelda för nostalgin och att spela Halo Reach med Agnes halvt på skämt gills inte riktigt imo, men nu...

Jag älskar miljöerna. Jag älskar valfriheten. Jag älskar variationen. Jag älskar paranoian. Även fast jag lagt ner fruktansvärt mycket tid på det här redan har jag inte åstadkommit särskilt mycket, men att det trots att jag är totalt värdelöst är helt fruktansvärt kul är ett ganska gott tecken.

I know how it goes, It's a saturday night and it shows



Är nyligen hemkommen från Scharinska där jag och Sanni har varit ikväll och bland annat sett Caotico spela. Helt fruktansvärt bra var hela kvällen, och jag är så glad att jag nästan spricker. Helgen har dock varit galet lång och det ska bli skönt att få slappna av en stund. Jag hoppas verkligen att eran lördag var lika bra som min för detta har varit helt underbart. Att få hänga på just Scharinska har länge varit en av mina stora drömmar (hur litet och töntigt det än låter) och att få debutera med just Caotico var kanske det bästa någonsin. Så nöjd och glad säger jag godnatt: Godnatt.

Does it trouble your mind, the way you trouble mine?


They damned me right back down to hell, I said "Well I haven't been home in a while"














and in the blink of an eye another young lover dies



Idag hade på mig en klänning jag köpte runt nyår men som tills nu känts för somrig för att användas. Bara det säger väl någonting om hur fantastiskt det kan vara att leva såhär års.

Frälsningsarmén my ass

 

Tittade precis på Kalla Fakta, skrek, grät, fick ont i hela kroppen. Frälsningsarmén. Jag tänker aldrig aldrig handla på Myrorna igen. Det kan de fetglömma. Vilka jävla idioter. Jag har alltid vetat att det finns trångsynta människor såklart, och man tror väl det man tror även om det är idiotiskt (vilket jag tycker religion i allmänhet oftast är) men de insatser de har gjort för att motverka homosexuellas rättigheter i olika länder gör mig spyfärdig. Vilken äcklig jävla organisation. Om de åtminstone kunde vara ärliga. Ingen respekt. Marie Willermark, vilket jävla nöt. Jag är förbannad.

Hello Goodbye

Hello Goodbye, the best days of my life
I wish I could remeber half those times
But I'm always liquored up
And everyone talks way too much
And I never listen when I'm drunk

And you say when I'm like that I don't love you enough
And when I ain't I love you way too much
And maybe I wasn't all you thought
So go ahead and just give me up



Some month's gone by, and I'm getting tired
I wish I could forget you half the time
So I pick a bottle up
And start talking way too much  
Cause I'm only happy when I'm drunk

And you say when I'm like that I love you way too much
And when I ain't I don't love you enough
And I know I wasn't all you thought
So go ahead and just fuck me up


(Årtiondets kanske finaste låt heter Hello och är gjord av Olin & The Moon).

I just lied to get to your apartment






mitt-i-natten-svammel

Klockan är 01:29, vilket innebär att 7-01 (okej då, Nattöppet) stängde för 29 minuter sedan och jag överväger nästan att cykla till Statoil öst på stan för att köpa cola. Den här helgen har jag minst sagt vänt på dygnet. Somnade runt 5 inatt, vaknade 14 och somnade igen vid 16 för att vakna vid 21. Detta har nog varit världshistoriens kortaste dag. Där emellan har jag försökt blogga men blogg.se vägrar för tillfället publicera mina inlägg. Det gör mig ledsen då allt jag velat idag är blogga och allt jag velat hela veckan är att upprätthålla en god bloggares vanor, fattar ni? Det här inlägget dyker väl också upp någon gång, så förlåt på förhand för att det blev såhär. Eller en känga och några arga mejl till blogg.se kanske passar bättre? De borde be om ursäkt, till mig...

årets första grillning









Någon gång under veckan satt jag och Frida och tänkte tillbaka på den här dagen och hur fruktansvärt bra den var, så vi bestämde oss för att boka in en grillkväll. Troligtvis årtiondets bästa middag. Avokado dränkt i räkröra, en ace-sallad med bl. rostade pinjenötter, en egengjord tzatziki, grillat och mango, ananas och chokladpudding till efterätt. Vi spenderade typ 5 timmar på den här måltiden som åts ute i kvällssolen, och blev riktigtriktigtRIKTIGT mätta Underbart.

gårdagens födelsedagsbarn




gratisfaction





Jag har precis städat mitt badrumsskåp. Det blir så när jag ska städa mitt rum. Jag fastnar i något pillergöra och så ger jag inte upp förrän det är perfekt. Ordning och reda nu är det freda'. Ikväll har jag bokat bord ute (hör ni hur vuxet det låter?) och ska bege mig för att äta middag. Sedan ska vi fira Elin som fyller myndig med inne- och utekväll. It's friday friday, gotta get down on friday.

I wish I could remember half those times, but I'm always liquered up




I've been left alone, left behind and left for dead





Ikväll har det blivit jazzklubb. Jazz är himla fint alltså. Det kanske var lite småkass timing, men eftersom det var sista gången var jag tvungen att passa på att hänga där en stund kände jag. Just nu ser jag ut som ovan och ska få något så när bukt på en hemsk utväxt, och till sist drömma bort morgondagens hemska nationella prov.

waynes är standard


and mind is blown


addictions



Produktiviteten är på topp. Jag tittar på Dexter typ konstant. Jag tänkte: Nej sluta nu, pausade mitt i ett avsnitt och skulle plugga. Det slutade med att jag gjorde en gif av min absoluta favoritdel av introt (som i helhet är helt jävla underbart!) Jag tror jag måste dra ner på tittandet innan det blir True Blood-varning på det här. Jag har om inte annat varit på skolan idag i alla fall. Pluspoäng till mig. Adjö.

snusfint

Jag har knåpat ihop kanske världshistoriens bästa spotifylista. Det är symfoniorkestrar blandat med filmmusik och pianopling. Gemensamt har alla låtar att de är instrumentala och fina helt enkelt. Jag har ganska blandad musiksmak för er som inte visste och sånt här som skär lite i hjärtat för att det är så himla fint passar perfekt kalla mornar eller stjärnklara nätter. Annars kan man slå två flugor i en smäll genom att vara både kulturell och litterär på samma gång och lyssna på lsitan samtidigt som man läser Karin Boye så som jag ska göra nu.

Snusfint heter listan och ni kan lyssna på den här om ni vill.

(Låten Dearly Beloved är förövrigt den finaste jag vet och den enda som inte finns på spotify, den kommer här istället:)


I wish you got the flu so I could take care of you like you take care of me





Karma vill inte vara min vän för tillfället. För andra gången det här året har jag halsfluss. Jag som brukar bli berömd för mitt ultimata immunförsvar. Här hemma har vi sjukstuga för både syster och mamma har också drabbats av diverse otrevligheter. Jag tänkte att Robin skulle komma som en gentleman och rädda hela vår familj med ex. godis, men han är tydligen också sjuk. Vad hände? Jag kurerar mig med Glass, Dexter, Nalle Puh av alla dess slag och 5 liter näsdroppar (men kan ändå inte andas). Det är väl ungefär den uppdateringen som sker idag. Ganska händelselöst liv för tillfället alltså. När Anette lägger upp bilder från valborg ska jag reposta lite, men sedan är mina bloggidéer slut tills jag orkar röra mig igen. Bare with me.

Music painting