Sedlec Ossuary

Nu kommer vi till den här jävla highlighten av en upplevelse. En stor anledning till varför vi åkte till just Prag var för att jag satt och scrollade Pinterest en inte helt ovanlig dag och snubblade över bilder från Sedlec Ossuary i Kutna Hora utanför Prag. Så jag tvingade alla mina bästa kompisar att följa med för att föda min besatthet av saker som är creepy/cool (och öl). Tur att de var down.
 
Benkyrkan i Sedlec är alltså en liten kyrka i Tjeckien fylld med skelettdelar från ca 40,000 människor. När digerdöden skördade liv så fick man helt enkelt inte plats att gräva ner alla kroppar på kyrkogården utan istället staplades benen i ett kapell till kyrkan och så en dag började en munk bygga enklare konstellationer av dem. Och på den vägen är det att den idag är fylld med att från vapenbilder, girlanger, bägare till enkla högar av ben.
 
Sen traskade vi runt lite i Kutna Hora och köpte lemonad av en söt kvinna, även den enda tjecken som varit trevlig mot oss på hela resan, och tog tåget hem. Min enda regret av denna tripp är att mina fotoredigeringsskills har blivit så sjukt mycket sämre sedan jag slutat blogga så det blir inte så coola bilder som jag hade hoppats. Men som kassörskan på Lager157 sa till mig förra veckan (om något helt annat): "Det är väl ändå ett i-landsproblem?"