Hultsfredsfestivalen ställer in - och lägger nerEfter 24 år av rock och pop-festival i Hultsfred går arrangörerna av Hultsfredsfestivalen, en vecka innan den 25:e upplagan var menad att gå av stapeln, ut med meddelandet att ställa in. Hultsfredsfestivalen AB ska nu ansöka om konkurs, vilket också betyder att risken finns att de som redan köpt biljetter inte kommer kunna få sina pengar återbetalda. Anledningen till det hela är helt enkelt att biljettförsäljningen varit alldeles för dålig. Något som inte är särskilt överraskande. Nog för att jag gärna hade sett We Are Scientists, men i övrigt är årets upplägg alldeles för tunnt och o-unikt. Även om jag själv inte planerat att fara på Hultsfred måste jag säga att jag är grymt besviken. Dåligt skött alltihop.


Ingen kommer någonsin mer på riktigt sjunga den kända raden "Jag ska på Hultsfredsfestivalen, jag ska skrika mig hes och vara full och galen". Jag kommer aldrig att få fara på Hultsfred. Kanske lika bra det, men det känns surt. Det finns redan allt för lite fulkultur här i vårt avlånga land.

Hell yeah

Jag och Amanda bytte just Metaltown-bilder. Jag bläddrade igenom dem och hittade ett ganska fint samband på mig och henne. Okej flickor bara för att det är en metalfestival måste man inte köra djävulshorn och uträckta tungor på VARJE bild. (Om ni förresten undrar varför jag är vaken den här tiden så beror det inte på att jag är störd utan på att jag ska pallra mig ner och jobba nununu).


stughäng

Har slitit som ett svin som butiksanställd i veckan, sedan blev det stughäng för första gången i år till midsommar, vilket var fruktansvärt skönt, med lillkusin Ida, som tycker mycket om att vara med på bild, och N to the ils. Nils och jag har under helgen avverkat 4 riktigt usla filmer. Helt okej kämpat.

Här får ni från helgen tre generationer glada asiater (och den som inte tycker att vi är förjävla söta kan ta sig)
AR09B


IT'S A CRIME, THE WAY SHE WONT BE AROUND


SAVE
Metaltown 2010 the movie

Jag tog mig friheten att göra en liten Metaltown-film. Nu låter det som megasats men det är det inte riktigt. Jag har helt enkelt bara lagt samman ett par korta klipp från festivalen för att visa er lite hur bra det var. Förlåt förlåt för den hemska kvalitén men hela härligheten är inspelad med min usla kompaktkamera samt mobilen. Se den ändå, tycker jag.

Jag var tvungen att dränka den kassa ljudkvalitén med bakgrundsmusik. Det blev introt från Bullet For My Valentine's The Poison. Den låter lite dyster, men känslan blev ganska fin ändå tycker jag. Dyster var det i alla fall inte. Varför valde jag då den låten?  Det var den enda instrumentala låt jag hade på datorn helt enkelt.

Om en helg

Efter en helg med bara bilder tänkte jag skriva lite om festivalhelgen ändå.

Just nu sitter jag på ett hotell mittemot Nordstan i Göteborg. I eftermiddag far vi hem, jag och min far. Den här helgen har varit ångest för mig jättelänge innan. Jag har varit ledsen, besviken, stressad, fattig, otaggad och arg (mest arg). Men sedan står man där, framför Matt Tuck när han sjunger Tears don't fall, och man skriker som man aldrig skrikit förr, och är lyckligare än någonsin innan. Det är värt all smärta i kroppen, och det är värt alla pengar, för det är så förbannat bra.

Sedan kommer man in gratis på Pier Pressure som man redan betalat 700 kronor för. Bandet man ville se har ställt in hela sin Europaturné och kompisen man skulle gå med åker hem. Man ger bort sin biljett till sin farsa och tycker att det hela känns väldigt jobbigt, väldigt onödigt. Sedan kommer Jared Leto ut på scenen. Han precis så skön och precis så snygg (shit jag smälter, sedan vad han har gjort med sitt hår är en helt annan fråga) som man alltid tänkt sig, om inte mer. Man blir genast 14 år igen och helt hysterisk, och bandet spelar  massor av gamla låtar. De där man lyssnade på i 7an när alla kompisar klagade på att ljudet i hörlurarna var lite för högt, att man skulle bli hörselskadad och de där man sökte sin tröst till när ingenting gick som det skulle.

Sedan som avslut tar Jared upp en massa flickor och pojkar på scenen (hoppas fanimej att de njöt av det) och så drar de av Kings and Queens. Det blir inte mycket bättre än så.Nog önskar man att man fått se The Used. Nog önskar man att man inte stått och hoppat själv i slutet av helgen, men man önskar inte bort den här helgen. Ingen del av den alls. För i slutändan var det så fruktansvärt underbart att det inte går att beskriva med ord.

Nu taggar vi igång till Peace & Love. Det ska bli minst lika bra.

Pier Pressure
Metaltown dag 2
och lite till


Metaltown dag 1


GÖTEBORG!

Vi har cruisat på stan, och nu väntar vi på vårt rum. Ikväll blir det rock för faaaaan med 21 997 andra taggade bro's and hoe's!

De mest produktiva dårfinkar världen skådat

Vi har knappt hunnit andas ut sedan Röd landade i våra högtalare. I sommar se vi dem live runt om i hela Sverige. Nu späder de på våran förväntan om sommaren ytterligare. Kent släpper sitt 9:onde studioalbum En plats i solen den 30e Juni. I måndags släpptes dessutom de första spåren genom en singel. Gamla Ullevi och Skisser för sommaren heter spåren, och hur bra är de då? Avgör själva.Gamla Ullevi

Skisser för sommaren


Göteborg

Sommarjobb och resor. Jag har sovit så mycket som möjligt och missat folk som nu drar iväg. Det kan kännas lite snopet, men man får väl se det som att sommaren är lång och att det kommer fler tillfällen. Imorgon sticker jag själv i alla fall! Ut till Göteborg med Amanda och Cecilia. Igår satt jag och tittade på schemat för Metaltown, och oj vad taggad jag blev!!! Det blir många fina Göteborgs-bilder lovar jag er. Göteborg är en sån fruktansvärt fin stad.

Bild

Söndagen är dock för mig fortfarande ett mysterium. På internet verkar ingen ha särskilt stor framgång med att sälja sina biljetter. Ja så om ni känner till nån som befinner sig i Göteborg i helgen och vill ha en billig biljett till Pier Pressure eller någon som ska dit och inte har något emot att jag hakar, så ring mig... eller skriv... eller nåt.

Favourite


Han som diggar Spice Girls

En del har sommarjobb nu och njuter av lovet genom att slita bark av stockar. Det gör inte jag och Frida, därför ser vi det lite som vårt uppdrag att håna dem som har det. Nils jobbar på västerbottens muséum och har på sig 1800-tals kläder varje dag. Jag hade dock förväntat mig något lite mer spexat och överdrivet. Jag måste säga att jag till och med faktiskt blev lite avundsjuk på Emilkepsen han hade, men det sa jag såklart inte. Jag skrattade ändå. Det var ju håna vi skulle göra. Man måste bevara sin stolthet.


teddy sees u


Maja


borstar av mig gruset, dundrar ner på stan


board pt.5

Picking

Den här blir det. Enkel, stilren, snygg. Ett ess alltså. Brädan var dock slut i butik när vi var där igår och skulle komma in om en och en halv vecka ungefär. Så vi tar en liten tripp till Göteborg nästa helg, sen kommer vi hem och glider. Det blir så bra, så bra.

Skolavslutning!


board pt.4


Ikväll har jag och Sanni sett Sex and the City 2. Inte min typ av film direkt, men det är kul att gå på bio ändå för sakens skull liksom. Sedan for vi och lånade en longboard av Grim som vi trallade runt på en stund. Kan påstå att det känns en aning stabilare nu än när vi började, haha. Sådärja. Jag vill ha en egen nununu!

Men nununu finns bara ett tungt medvetande kvar om att jag ska upp om fyra och en halv timme. Hejaheja!

Jack Johnson - To the sea

Jag tänkte bara skrika lite på er om ni missat att Jack Johnson har släppt sitt nya album To The Sea. Han har sagt att albumet handlar om hur det är att vara pappa. Frasen To the sea hänvisar till en pappa som tar sin son till havet, med havet som en metafor för det undermedvetna. Det är samma sköna sound som förut. Skönt gitarrgroove som får en att tänka på surfvågor. Alla låtar är bra. Det lovar jag. Nästan lika bra allihop eftersom de har samma sound  men om det är en låt som utmärker sig på albumet är det At or with me. Lyssna NU!


Slaget om Midgård

Estetare kan också jaga bollsquare one here i come


board pt.3

Tryout

Maja var schysst och skickade några bilder till mig. Så här kan det alltså se ut när man står på en riktig longboard för första gången.


thrifting


board pt.2

Stilen
"And that's it, New Moon won everything"

Efter lite balans måste man få sitta ner och se på tv i två timmar, eller hur? Så var årets Mtv Movie Awards slut. Jag har i och för sig inte sett New Moon, men jag tror nog att jag är lite oense med folket. När är jag inte det så säg? En vän till mig brukar (ofta) säga att när jag lyssnar på musik lyssnar på bra artister men ALDRIG på de kända låtarna. Att jag är för besatt av att inte vara mainstream att jag ratar allt bara för att det är känt. Jag har en aning om att det gäller film också. Jag har sett de andra 4 filmerna här ovan... jag gillade ingen av dem särskilt mycket.

 

Vilka är då mina 5 filmfavoriter 2009/2010?
(jag kör hela 2009 eftersom jag inte vet vilken datumgräns de på Mtv har)

1. The Boat That Rocked

2. Public Enemies

3. Watchmen

4. Saw VI

5. The Imaginarium of Doctor Parnassus

 

Sedan insåg jag hur svårt det där var. Jag hinner inte se nya filmer så snabbt. Dessutom har jag så pass dåligt minne att jag inte kommer ihåg dem när jag sett dem. Fakta nummer tre är att jag är jävligt filmkräsen. De där var alla från 2009, men bra skit är de i alla fall. Dåligt filmår. 2008 var det andra bullar.

Nu ska vi se om man kan få sova några timmar innan jag ska möta upp mina peeps. Lär bli en fräsch dag.


board pt.1

Balansen

Bli inte för charmade av mina supersnygga ben och fötter nu va? (åh mongotår<3).

Jag har länge velat vara longboardare. Jag blir alltid så avundsjuk på coola personer som åker longboard. Dessutom känns det som att det skulle vara ganska praktiskt med tanke på hur fruktansvärt långsamt jag går. Kanske kan jag glida runt i jämn takt med alla andra liksom. Jag har i alla fall bestämt mig för att ta tag i problemet! och när är bättre tid att börja prova på lite balans än en söndagsnatt? Till exempel har jag hittils lärt mig att jag inte ska stå som jag står på bilden, och att byta viktplaceringen. Jag snurrar just nu runt härinne och tycker att jag är grym, dock kanske jag skulle försöka prova att göra samma sak utan att flaxa runt som en kyckling samtidigt. Första nedförsbacken lär bli ganska intressant.

(skateboarden på bilden är förresten gjord av min farsa när han var i min ålder, coolt tycker jag).

Episkt


Somewhere over the rainbow

såhär såg det ut utanför mitt köksfönster för någon timme sedan. så himla fint. det var en liten maktkamp mellan solen och regnet alltså, men solen vann tillslut. tur det tycker jag såhär i efterhand.

manmanmanmanmanmanLOLFACE

Efter äventuren var vi iväg på Nolia och hejade på Amanda som de hängivna supportrar vi är. Hon gjorde mål och de vann. Jag antar att det var vår förtjänst, såklart. Starkt jobbat brudar.


There's a life outside your apartment

Idag var vi på en äventur, som vi (jag) kallar det. Vi trallade runt på haga, satt på en vibrator, handlade på okq8 barfota, pluggade matte, pratade med en ekorre och virrade bort oss i gamlia skogen. Råfint tycker jag.


eight to goJag tog två bilder av Maja, sen redigerade jag dem tills de såg helt cp ut och på den vägen är det. Jag vet inte vad jag försöker komma undan med, men här är det iaf. Vi satt på mitt garage på hålet idag, fint som snus (eller en aning finare). Just nu ligger jag och Majsibajsi ganska lika med våra takmål. Jag måste börja klättra lite utan henne så att jag drar iväg lite grann.