San Francisco // Botanical Gardens

Nu var det ett tag sedan det blev ett inlägg. Har både hunnit byta stad ett par gånger och till slut tagit mig hela vägen hem till höst-Umeå igen. Och Gud vad kul det har varit, men också skönt att vara hemma igen. Nu hade jag tänkt börja blogga ikapp igen! Här är när vi vandrade runt i San Francisco Botanical Gardens alla fyra och gud det känns som en evighet sedan. Här spanar Agnes och Elin på något spännande. Kanske en ancient plant?
 
Maja som nästan native San Franciscan men ändå inte fick komma in gratis som innerstadsborna. 
 
SÅ KUL MED BLOMMOR!! 
 
Världens finaste ju. <3 Tur jag håller mig mest bakom kameran så man slipper bli ~*överglänst*~ av dessa beautys. 
 
De hade även djur = diverse fåglar och en mycket liten sköldpadda som vi observerade i en kvart!
 
Garden of Fragrance
 
Och denna sista bild är från när vi gick och röstade med bultande (rosa) hjärtan. Vi vet väl alla hur det gick sen men just i denna stund var vi så nöjda och stolta över att vi gjort vår medborgerliga rättighet och skydlighet för första gången. Heja förstagångsväljarna!
 
Sedan tog de första 10 dagarna av resan slut och vi tvingades säga hejdå och på återseende till Maja och Elin med mycket vemod, och ungefär där lämnade jag er. På en flygplats på väg till Miami, South beach.....
 
 

San Francisco // forts.

Här har vi lite gott och blandat från SF. Bland annat en promenad i Golden Gate Park. Här inser vi att vi är längst ner på kartan och utsikten över bron är högst upp. Det började bli sent/mörkt och junkiesarna var påväg att överta parken så vi sa jahapp och övergav planen att ta oss dit.
 
San Francisco conservatory of flowers. Sjukt fin byggnad dock stängd båda gångerna vi var förbi, men vi snurrade runt där en stund ändå bara för att det var så fint. Drack kaffe från Wholefoods och tittade på vilken bänk som var tillägnad vem.
 
Sen tog vi bussen in till säkrare områden igen. Nog för att knarklangarna stod även här och sålde öppet men ändå.
 
Sjukt jävla bra affär. Var iofs aldrig in men ni ser ju ba. Sjukt jävla bra. För övrigt bra homo-stad. Var förbi både ett par gayklubbar och Harvey Milk's gamla bostad/kampanjlokal i Castro.
 
Var inte direkt brist på välgjord streetart i denna stad. Här är min favorit på väg till....
 
...Painted ladies. Fattade inte riktigt grejen och var tvugna att googla varför vi bör tycka att detta är coolt. Alltså inte för att de inte är fina men alla hus i San Francisco var enastående så man var väl lite bortskämd redan. Plus synd att en av damerna var mitt i en make over.
 
Sen kom Maja!! Efter ett år av saknad var hon äntligen bara där och så var allt bra igen. Hon och Linnea tog oss till sitt favoritområde Haight-Ashbury och burgarstället Burger Urge.
 
Underskatta ej sweet potato fries mina vänner, och alfa alfa på burgare - så jävla gött!!! 
 
Annan bra måltid - söndagsbrunch på Boogaloos. Pocherade ägg, avokado och bacon på english muffin, världens bästa home fries, mimosas och bottomless coffees <3. Sistnämnda är ju världens bästa grej. Har för övrigt dragit på mig ett ordentligt kaffeberoende under denna resa, alltså koffeinbrist-huvudvärkar på riktigt. 
 
Sedan gick vi ut till en helt avspärrad gata och hade tydligen hamnat mitt i en fitness-festival. Just då passsade vi väl kanske inte in riktigt där, men det blev en tur till för frukost där även på måndagen för jösses amalia vad brunch är bra.