Bröllopsfeber

För några dagar sedan fick några vänner för sig att man går för sällan på bröllop och att ett därför bör anordnas. I lördags var det dags för Jonas och Johanna att vigas på Tjäderns gård där man släpat ut soffor i gräset.
 
Sanni agerade vigselförrättare med bibel och sorgeklädsel.
 
Och så började det. Först stegade brudgummen ut, tätt följd av brudtärnorna och så bruden Johanna med Tina som agerade far och överlämnare.
 

"Du kan nu high five:a bruden."

Och här har vi då brudparet vars äktenskap är giltigt så länge ringarna är intakta och inte i någons tarmsystem.
 
Så kastades buketten och Ida som var lycklig nog att fånga den är näst på tur att gifta sig. Hon kommer få ett tufft jobb att toppa detta bröllop kan jag dock lova.
 
Så bjöds det upp till vals.

Och med det var det det första bröllopet jag varit på (i alla fall som jag är gammal nog att minnas) över. Må de leva lyckliga i alla sina dar. 

Hade jag väl pengar, hade jag biljetter, hade jag nog suttit här ändå

En dag bjöd Maja på lunch, grekisk sallad, på sin altan. Jag fick en egen skål utan lök (woho!). Götta att laga mat ihop och äta i solen. Borde man göra varje dag.
 
Elin var sen och då får man inte vara med på bild. Man får heller inte något vatten + att man får hämta oliverna själv. Sådant är straffet och lagen.
 
Och sen lirade vi Jenga, alla med olika regler. Vi körde fyra vändor där alla förlorade en gång och sedan en sista om vem som var ultimate loser = jag :( (ps vinden). Hemskt spel pga ingen vinner, bara förlorar.

Och så var det med det. Nu tänkte jag att när solen börjar dröja sig kvar på kvällarna ska det hamna lite fler festbilder här. För sommaren = festläge och det måste man ju dela med sig av. Taggad på asmånga asbra festbilder! Ikväll blir det till exempel bröllop på Tjädern!

Första doppet

Här är några få bilder från i måndags när jag och Maja bestämde att det var dags att bada. Eller det var väl kanske mer ett snabbt dopp än ett "bad". Och ja, det var lika kallt som det ser ut. Hade ställt in mig på att dö frysdöden men så hoppade Maja i först och sa nöjt "Det var inte lika kallt som jag trodde att det skulle vara", och så sänkte jag mina förväntingar tills det helt plötsligt var DÖMYCKET kallare än jag trodde att det skulle vara = ganska precis vad jag trodde från början egentligen. Men ja efter den skräckupplevelsen var det trots allt väldigt skönt att ligga på bryggan och torka. Kändes fräscht och allt det. Man kan liksom tvinga fram sommaren!!

Födelsedagsfika

Igår var det födelsedagfika för tjejen ovan sådär ca 2 veckor för sent med alla som är bra. Trevligt och framförallt varmt så vi tog en paus i skuggan en stund. Anar att hela Umeå kommer att begå kollektivt självmord när den här värmen drar bort och vi återgår till en Norrlandssommar, men just nu lever i alla fall jag i förnekelse en stund till. 

paintin

Umeå har fått lite hybris på senaste tiden och tror sig vara en vårstad, men inte mig emot. Har de senaste dagarna njutit av värmen med brillorna på sne och ölen kall. Och så plockade jag fram färgburkarna för första gången på många, många månader och kilade iväg till i20 häromdagen. 
 
Haha så rolig bild! .... thirdwheelin' ....
 
Ett ypperligt sätt att spendera en solig dag. Nu ska jag spendera de resterande på jobbet.