Everybody's on the food chainEn ledig torsdag invarderade vi Eastern Palace och käkade brunch hela förmiddagen. Jag är fortfarande koma-mätt, men det måste man tillåta sig att vara ibland också. Så länge man har två tonårspojkar med sig behöver man aldrig känna att man äter mest i alla fall.

And we'll die in the class we were born, but that's a class of our own my love


I'll be your detonatorJag har själv suttit och lyssnat på en version av den här låten hackad från radio i en veckas tid nu, men nu är den officiellt släppt, med lyrics och allt - Na Na Na (Na Na Na Na Na Na Na Na Na).

And it may be winter, it may be fall. I might have plenty, or nothin' at all. But baby I'll be there, whenever you call.Två gånger i veckan har jag och Maja själva hål i två timmar när alla andra har Matte B. Oftast brukar vi försöka göra bort lite av vår egen matte på den tiden, men idag var vädret så fint så vi trallade runt lite på Umeås gator istället.

så himla himla kär ♥
Om någon hemlig (eller ohemlig) beundrare känner för att köpa en present till mig så tänkte jag bara berätta att jag är ooooooootroligt kär i det här armbandet (det bronsiga). Om inte så tänker jag beställla det själv i helgen. Jag bryr mig inte riktigt om att jag egentligen borde spara pengar. Det där ska bli mitt. ♥

I wanna live a life from a new perspective

Jag tyckte att det var dags att undersöka de fina sidorna av hösten när det väl var en liten paus i regnet. En kall höstsol, fläckiga kängor och ett visslande träd. Det kan ju vara ganska vackert också. Och så grävde jag fram min fasters gamla sailorkappa igen för första gången den här hösten. Om någon känner för att springa runt lite i höstsolen någon gång med mig och min kamera så hojta till tycker jag.

I've got all this ringing in my ears and none on my finger


Full-sizeIdag på Webbdesignen fick jag lära mig lite script. Jag tänkte att jag skulle visa er med den här bilden. Om ni klickar på den får ni den i full-size. Lite omständigt blir det, men praktiskt.

#22 Mother Nature#22 Mother Nature
Jag tänkte lite och kom fram till att jag ville göra det här, så jag lekte lite för skojs skull liksom, men sedan växte idén i mitt huvud vilket gjorde att jag kände att jag inte bara kunde kasta bort den. Jag måste ju använda den till något. Om jag hade varit PR-agent eller något hade jag kontaktat någon miljö-organisation typ, men nu är jag ju inte det. Så även om det inte är ett foto tänkte jag slänga in den i 100pics.

#78 Drink#78 Drink

Never wanna let you go, you know you make me feel alright

Sådärja Amanda kirrar blixten.

En vinnande förlustJa det var väl ganska väntat. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Jag kanske vågar säga det nu: jag är så glad att alliansen får sitta kvar, men Sverige är på väg åt helt fel håll. Vi begav oss ner i källaren med en blå majoritet och dök upp två timmar senare till nyheten att SD agerar vågmästare i Sverige efter valet 2010. 10% till SD i Skåne. Jag anade det, jag förstår det, men jag kan inte greppa det. Jag tänker lite på Jimmie. Han äcklar mig. Dock låter han precis som Idol-Ola Svensson när han pratar. Sen att de rödgröna skyller det på att alliansen skött landet så dåligt att folk  som blivit besvikna på dem blir Sverigedemokrater är jävligt töntigt. Det ligger ju faktiskt till så att SD övertagit 14 av sina mandatplatser från rödgrönt, titta bara. Jaja, jag gör mig beredd på att få packa väskorna om ett par valår till.  Sverige, vad gör ni?

But we are young, we get by. Can't go mad, ain't got time.

Nej det blev inte alls vettiga bilder igår. Jag måste fixa mig en riktig blixt, och hoppas på att Amanda lyckades lite bättre. Jag tänkte bara säga att mina vänner är finast i världen om ni nu inte redan visste det.

Art is the weapon

 

Albumet är helt färdigt, skivorna är skrivna, men ännu får vi inget releasedatum. Idag (det vill säga nyss!) släpptes en liten trailer. Se på den, för guds skull. Jag är så glad, så förväntansfull, så exhalterad, så otålig. Jag har väntat på det här albumet i 4 år nu, och jag känner på mig att det kommer bli hur bra som helst. Jag spelar videon på repeat. Den gör mig lycklig. Så länge mina tonårs största frälsning fortfarande finns kvar som band kommer jag aldrig att mogna. Det känner jag på mig.


#10 Breathe Again#10 Breathe Again
Det är tur att man har vänner som offrar sig för konsten. Mycket högdagrar, så ska det vara.

BFF'sNär Maja och Elin går ut gymnasiet har de gått i samma klass i 18 år. Att hitta människor som i den här åldern fortfarande är bästa vänner sedan barnsben är ganska sällsynt. Jag tror Maja och Elin är det bästa radarparet jag träffat någonsin.

We wake up, we go out, smoke a fag, put it out, see our friends, see the sights, feel alright.


I keep my motor clean, full steam spacemachineDet här är första gången någonsin jag gör en hel riktig bild i Photoshop utan att utgå från ett foto. Det typiska brukar väl vara att börja med rymdscener, så jag tänkte varför inte göra så jag med? Rymden är väl kanske inte riktigt min grej på det sättet, men roligt var det.

16:e September


Didn't understand what to see. Then I got a different view, yeah it's you.Groteskt regn över norrland. Man kan drömma sig bort. Det är något förtrollande med rapsfält.

#89 Through the fire

#89 Through the fire - Burn it down til the embers smoke on the ground
Jag ville testa att sätta lite färg på den här bilden. Bara så.

#24 No Time#24 No Time - Always looking out for wich and when, always running out of time.

Vad hände egentligen med 100 pictures challenge? Jag tappade bort den någonstans i virrvarret av allt annat. Jag tror att det kan vara bra för mig att ta upp det hela igen. Jag tror jag ska rensa ur den pyttelite också. Jag tror att det kan behövas. Vi börjar såhär om såhär; med en uppiffad version av en urgammal bild.

Coffee and balloonsAgnes mutade mig med kaffe, och sådant gillar jag ju. Numera går jag webbdesign (loveit!) och på fredag har jag prov i photoshop. Även om jag redan kunde en hel del så har jag lärt mig ett par nya trix och jag tänkte att jag kanske skulle hitta tillbaka till att ta riktiga foton då och då. Det är ju faktiskt så man utvecklas och det som är lite meningen. Jag menar även om jag är extremt amatörmässig hobbyfotograf så kan man ta sitt hobbyfotograferande på allvar. Så håll till godo.

And you smile at something that I whisper in your ear, oh nothing much has changedDagen har gått långsamt. Igår hälsade Nils på och vi tittade på bland annat Inglorious Basterds. Efter halva filmen hade vi dock lyckats somna båda två, så jag såg klart den själv idag. Dessutom hann jag med Corpse Bride också. Oj vad den är fin♥. Sedan var jag och Elin ute och sprang, och då kan man faktiskt få äta lite glass efteråt tycker jag (med regnbågsströssel såklart). Det är ju trots allt söndag. Den här helgen har varit fruktansvärt fin, och vill man så kan man fira det med en lika fin låt.

one, two, three, four...och så fick jag äntligen platta Majas hår!


something old/something new


All of your colors dancing through my mind


Brandon Flowers - FlamingoJag nämnde förut att The Killers-sångaren Brandon Flowers gått solo och släppt en singel. Nu idag kan jag stolt berätta att han släppt sitt första fullängdsalbum (av många får vi hoppas). Flamingo heter det och ni kan lyssna på det HÄR. Själv har jag fastnat för Jilted lovers & Broken hearts ♥.

another cup of coffeeDet blev en lång morgon med bara ben och kaffe på verandan. Nu ska jag ta en promenad med många omvägar till skolan. Godmorgon ♥.

Nostalgitripp


Dagens fina spontanfynd


Mariette Hansson aka. MaryJet


Lingering on like a vagabond


It's hard to explain