Vidare till något som faktiskt varit bra idag
Glögg, pepparkakor, saffransbullar, Love Actually och skitsnack. "Julmys" med crewet alltså såhär strax efter första advent. Ibland kan någon tycka att vi umgås väldigt mycket med bara varandra och i vår bubbla, men de är troligen också det bästa som hänt mig.

Håll det där för dig själv och ditt usla liv

Just nu känns det som att exakt alla runt mig mår dåligt. Ja alla mår dåligt och alla mår skit. Jag försöker bäst jag kan att stå lite på jorden, och hjälpa till där möjligt, men nu börjar alla andras olycka ta kol på mig. Jag kan inte bära alla andras deras problem längre. Jag känner mig så fruktansvärt hjälplös och stressad, men kan ändå inte riktigt låta bli. Så igår kom jag och Victor lite överens om att jag ska fokusera på mig själv ett tag innan jag bryter ihop helt. Det kändes bra.

Så idag börjar vi vår traditionella samhällsmåndag med ett nytt ämne. Vi ska undersöka och lösa VÄRLDENS sociala problem. Bland annat såg vi dokumentärer om trafficking och könsstympning. Jag vill göra något. Jag vill göra något nu! Men jag vet inte vad. Vad kan man göra med en begränsad ekonomi och utan möjlighet att omlokalisera sig? Om någon har svar på det får ni gärna berätta nu. Jag begravde mig i min säng och hatade världen istället.

För övrigt hittade jag den här på Tumblr igår:

Jag blev så fruktansvärt jävla förbannad. Ja jag vet att man fokuserar helt på sig själv när man mår dåligt och tycker att ingen förstår, men tror folk på riktigt att det är såhär? Jag brukar säga att alla har rätt att vara ledsna ibland för att allas problem är relativa till ens situation. Men denna självcentreringen... Ska man istället relatera till "other people" får man väl fan göra det rätt! Kom ner på jorden och få lite jävla perspektiv. När ni fått era genitalier sönderskurna, varit barnsoldater, och blivit sålda på bordeller mot er vilja då fan kan ni ha problem jämfört med "other people".

Klart det finns folk som har det jobbigt ändå. Våltäkter och misshandel och diverse jobbiga saker förekommer överallt, men majoriteten av alla jävla "deprimerade" tonåringar har fan inte rätt att må dåligt. Och tar ni åt er av detta har jag troligen rätt också. Jag känner själv att jag knappt har rätt att vara arg på det här. Men jag är arg. Detta är inte en bra dag.

/this has been a wall of text

Blås upp mig och stick hål på mig, blås upp och stick hål på mig igen


Det här var väl kanske inte årtiondets mest charmiga bild, men det är sådant man får nöja sig med när man har sin iPhone på lagning, glömmer kameran hemma, och endast har tillgång till en gammal Sony Ericsson till lånemobil. Här är i alla fall Emil Jensen som jag och Maja varit och lyssnat på ikväll. Fruktansvärt vilken fyndig och förståndig och talangfull människa han är.

Ofta förundras jag över hur väl människor känner igen sig i andras ord. Alla rebloggar samma bilder på tumblr och alla känner samma sak, medan jag aldrig hittar någonting som kan förklara vad jag känner. Ingenting verkar passa in på mig. Låttexter brukar oftast vara min räddning, men alla ord känns numera tomma och överflödiga. Jag förstår inte ens själv vad jag vill åt längre.

Men så sjunger Emil Så får du mig ändå, och jag känner att för första gången på länge hittar någonting rätt. Någonting förklarar för en gångs skull åtminstone en liten del av vad jag vill åt. Integritet, vad har den nånsin gjort för mig? liksom. Text här.

Sen sa han självklart mycket annat tänkvärt och roligt och vi skrattade alla tills vi kiknade tror jag, men det går vi inte in på nu. Ni får helt enkelt se honom själva någon gång om ni har tur. Jag ångrar fruktansvärt mycket att jag väntat så länge (och dessutom var lite tveksam över att gå idag). För -man är lite lyckligare när man går från ett uppträdande av Emil Jensen.-

Godmorgon

Idag är jag ledig och ser jag ut såhär, med en ny tröja från Kandeeshop. Jag älskar verkligen Kandee. Tror detta är tredje gången jag beställer ett plagg av henne och jag blir lika nöjd varje gång. Denna beställde jag natten till igår och nu är den här. Verkligen den bästa service jag varit med om, och dessutom råsnygga grejer. Ah. Nu tänkte jag åka och klippa mig.

Bryssel dag 4


Vår sista dag i Bryssel traskade vi mest bara runt fram och tillbaka. Till slut lyckades vi i alla fall ta oss fram till flygplatsen där vi hade ca 4 timmar dötid. Så vi åt pizza.


Och hängde på Starbucks. Ungefär så här lessa var vi då och ville mest bara hem. (Denna bild har jag lånat av Johanna f.ö.)


Tack och lov att det finns rullband så man inte behöver anstränga sig så mycket när man mest bara vill komma iväg. Bra när man ätit pizza också. Vill ju inte slösa något pålagt fettlager.


Och så for vi hem. Hejdå Bryssel.

First the tide rushes in

Jag brukar aldrig ha knäppt krage. Alltså aldrig. Tycker min hals blir ful och what not. Idag hade jag knäppt flanell-skjorta, och trivdes finemang. Hade nästan velat slänga på en fluga på det. Synd att den enda jag har är lila. Detta var dagens anekdot. Farväl.

Bryssel dag 3


Vi började dagen med att göra det obligatoriska: äta belgiska våfflor.


Alltså jag trodde ärligt inte att det skulle vara något särskilt med det. Typ våffla är våffla och det är toppingen som är god, men satan, det var den bästa våffla jag någonsin ätit.


Den här spanade jag och Maja från en gata bort. Fy vad fin, och stilren. Så duktig skulle man vilja bli en dag.


Sedan var vi här på den bästa förläsningen/we någonsin. Resten av EU kan kyssa kommissionens skinkor.


Och till slut hittade vi äntligen den "riktiga" shoppinggatan. Just i tid för att hinna hänga inne på Forever21 i 45 minuter innan hela gatan stängde och vi traskade hem genom Red Light District.

Bryssel dag 2 del 3


Kanske världens fränaste.
Här står Elin framför grinden till palatset. Hon var dock tyvärr varken tillräckligt fransk eller kunglig för att få kliva in.


Bryssel är en ganska kul stad. De har storhetsvansinne och försöker vara Paris, Rom, London, New York och alla möjliga storstäder samtidigt. Blandningen blir väldigt konstig och inte alls särskilt bra. Konstigt koncept för en stad.
Här är en till bild på Elin. Alltså jag tar sällan porträttbilder, än mer sällan lägger jag ut dem. Jag kan inte porträtt. Det är inte min grej, men någonting med porträttbilder på Elin brukar kännas rätt. Som den här. Den är full med motljus och fula skuggor, men det funkar.

Bryssel dag 2 del 2


Här står vi i sann turistanda samlade på Grand Place.


De bästa affärerna fanns där. Typ. Som denna Tintin-butik.


Eller typ som den här! HUR BRA? Kolla bara. Det här ska nog bli min nya favoritbild.


Det ser ut som något ur en film. Nu jävlar blir ni avis.


Det här är världens äldsta galleria. Galeries Royales St-Huberg heter den.


När vi shoppat klart och ätit oss igenom den längsta dagen någonsin hamnade vi på Delirium. En bar som hade brickor i hela taket och serverade ca 1000 olika sorters öl i massa konstiga varianter.


Bland annat bananöl som ingen tyckte var särskilt god, men som var ganska kul ändå. Även honungsöl serverades vilket lät lite Harry P, men inte var riktigt så Harry P. Sedan dök ficktjuvarna fram och då bestämde vi att vi ville ta taxin tillbaka till hotellet igen.

Så. Det blir ett inlägg till med lite slattar från denna dag. Huvva vad mycket Bryssel-bilder jag har.

Bryssel dag 2 del 1

Vår andra dag i Bryssel har jag ca 150 bilder från, medan de andra dagarna har fått kanske 3-5 var. Jag tror att jag måste dela upp den andra dagen i några delar. Jag vet inte riktigt hur många än, men det lär vi väl se.


Vi gick himla mycket. I Bryssel var det förövrigt jättehöst. Alla parker var ett enda stort lövtäcke.


Ibland stannade vi och tittade på diverse saker. Eller jag ska inte säga vi. Jag har ingen aning om vem denna man är. Jag brydde mig inte så mycket.


Ah det här var ju en väldigt usel bild, men löv som sagt, och hunden är väl fin.


Sedan gick vi på ett militärmuseum. Jag vet inte hur intressant ni tycker det är med Belgisk krigshistoria. Jag kan dock säga för min egen del att det inte är så intressant att veta vilka plan som kraschade i just Belgien under andra världskriget.


Men man fick göra kul saker som att gå in i ett stridsplan.


Och så hade de roliga affischer.


Sedan gick vi för att äta lunch. Detta är enligt våra lärare "världens bästa pommes frites". De var helt okej, i ca 30 sekunder, sedan hatade vi pommes. Att det finns något som kan förstöra något så underbart, sig själv, förbluffar mig.


Så gick vi på vårt första studiebesök. Europaparlamentet var första anhalt och detta är Plenum, eller Plenissalen. Plenissalen passar mig bra eftersom jag har omogen penishumor.

Det här är väl ungefär mitten på dagen. Jag tror vi stannar där. På återseende Bryssel. Detta blir kanske inte helt kronologiskt eftersom jag har ganska mycket kvar från museumet och diverse vandringar (typ hus) kvar som jag alternativt vill visa, men let's just swing with it. För övrigt vet jag att det är lite tråkigt att jag inte har så mycket bilder på människor, men jag ser fotograferandet ur ett mindre turistigt perspektiv, så istället för "nu ska vi komma ihåg hur du såg ut när du satt här, bildbevis!" så tänker jag att dessa människor kan jag se varje dag hemma, men inte själva platserna osv. Ja det var det nu ska jag återgå till mitt liv.

Bryssel dag 1


Klockan 12.50 i måndags befann jag mig längst bak i ett flygplan brevid Agnes. Resten av alla i vårt kurspaket Internationella relationer var också med ombord.


Vi reste i timme efter timme och hamnade till slut här: I ett turkiskt kvarter i Europas huvudstad.


Och så åt vi pizza till middag alla 26 samtidigt på en knepig restaurang. Min såg ut som kräk men var ganska god ändå.

Sedan gick vi hem till vårt hotell som var över förväntningarna trots att det luktade kompost, döda djur och mögel på vårat rum. Vi stannade inne och pratade om Bryssliga saker eftersom vi varken orkade eller vågade gå ut. Sedan rökte jag och Agnes bort lukten ur vårt rum (för röka inomhus får man göra på sådana hotell!) och gick till sängs ganska till freds och förväntasfulla inför vad Bryssel kunde tänkas erbjuda.

The elderscrolls told of their return


Nyligen hemkommen från Bryssel dimper jag ner i rugget, men här finns även Skyrim. Idag är dagen vi väntat på så länge. Vi viker ut kartan och beger oss till Whiterun för att tala med Jarlen. Här stannar vi och slappnar av efter en hel veckas händelser. Det är lagom till helg och hemma har kylskåptet också fyllts med legymsallad, olivmortadella, rödbetssallad, och annan mat jag gillar för min hemkomst. Hej och hå vad bra det kan vara ibland. Och bilderna skall redigeras i sinom tid. Dag 1 dyker strax upp. Adjö så länge och hello reguards.

Runt gård och stuva

Igår var bra. Vi hade Luciatåg en månad tidigt. Om ungefär 12 timmar är jag påväg till Bryssel. Nu ska jag packa.

I know of no reason why the gunpowder treason should ever be forgot


Remember remember the fifth of November? Det gjorde jag och Maja och spenderade dagen lite såhär.

Och trots att jag jobbade hela halloween-helgen är jag när detta publiceras på maskeradfest och ser ut lite såhär. Jag är nöjd. Happy Guy Fawkes Night eller vad vi nu säger.

These dark days