parantes

(efter att ha lyssnat igenom what we saw.. typ tusen gånger har jag kommit fram till detta: alla låtar är asbra. lyssna särskilt på texten till ballad of a politician och ha i åtanke att regina är ryska. hur bra? jag älskar pianopop).

Jordglob


What we saw from the cheap seats


Idag mina kära vänner är en underbar dag. Det är nämligen officiell release för Regina Spektors nya album What we saw from the cheap seats! Med tanke på hur mycket jag älskade det senaste albumet Far (köpte den till och med på CD. Hur ofta gör man sånt liksom?) (och för att hon allmänt är en fantastisk artist) har mina förväntningar varit skyhöga.

Albumet innehåller en bladning av nya låtar och de första studioinspelningarna av gamla live-låtar, och eftersom albumet bara är 11 låtar långt är jag redan lite besviken på att det är så lite nytt matrial efter 3 år, men kvalité före kvantitet visst? Så detta är min pluggmusik idag. Eller bland annat pluggmusik säger vi.

Om jag ska tycka något hittills är det lite väl balladigt. Jag hade förväntat mig lite mer upptempo i stil med ungefär The Calculation, men jag tror det kräver några fler genomlyssningar innan jag kan yttra mig helt om detta. Jag ska låta albumet sjunka in. (Jag hade även tänkt skriva att det är lite normalare än det brukar och så snubblade jag på två låtar i rad som är helt jävla nuts. Sådärja!)

Trots mina kommentarer så är det ju ändå bra liksom. Som att Regina Spektor kan vara dålig... Dock mer mysmusik än att skrika med i sommarfeeling. Det är de gamla låtarna på albumet som står för det som är lite mer tempo. Min favoritlåt just nu måste bli How.

Tycker för övrigt att detta inlägg på sina ställen låter mer som en vetenskapligt redogörande, analyserande uppsats än en musikrescenssion... Skolan går mig åt huvudet. Nu ska jag sluta pausblogga och återgå till pluggandet.

Tracklisting:
1. "Small Town Moon" 3:02
2. "Oh Marcello" 2:38
3. "Don’t Leave Me (Ne me quitte pas)" 3:39
4. "Firewood" 4:55
5. "Patron Saint" 3:40
6. "How" 4:48
7. "All the Rowboats" 3:34
8. "Ballad of a Politician" 2:13
9. "Open" 4:30
10. "The Party" 2:28
11. "Jessica" 1:44


Söndag


Det är en sådan fantastiskt fin dag idag så det är inte klokt. Jag började i alla fall med att stiga upp och cykla och köpa blommor till min mamma eftersom det är mors dag och väckte sedan denna herre för att äta frukost på bron.


Vi inväntade denna tös och drog sedan på Klädbazaar uppe vid skolan.


Jag gick hem med två saker nämligen en jacka i mocka som jag tidigare sett på Eljest vintages hemsida och funderat så många gånger på att köpa, och ett halsband med en liten jordglod. Jag ska visa senare, mest för att jordgloben är så himla fin.


Sedan satte vi oss nere vid Bubblan för att Victor blev törstig och så blev vi helt enkelt kvar där i solen ett par timmar.


Jag bestämde mig att det var läge för lite lunch mest för att det var så himla billigt. (Den röda lappen läser "1/2 priset - kort datum").


Och när vi blev less på Piggelin och cigaretter cyklade vi hem igen. (Tycker förövrigt att denna bild är väldigt fin om jag får tycka det). Nu mellanlandar vi lite för att orka byta hus och spendera resten av den fina dagen på ett ofint sätt: nämligen med plugg.

Vårtecken


För någon vecka sedan började jag babbla om att jag ännu inte sett några statusuppdateringar om "Årets första maskros/tussilago!!!!" vilket brukar vara mitt första vårtecken, men trots att detta ännu inte hänt verkar våren och sommaren (som oftast kommer samtidigt här uppe) börjat lirka sig in för igår var det fysjuttons jävla varmt (det är det idag också för övrigt) och jag såg den här vid husväggen.


Och så sent som förra veckan satt jag och blickade ut genom fönstret i Nk-salen och konstaterade att björkarna ännu inte slagit ut ens i slutet av Maj. Skandal tänkte jag, men titta här nu! Dock gjorde jag även en annan upptäckt igår nämligen att jag blir väldigt snuvig och kittlig i näsan när jag vistas utomhus. Min största stolhet i livet har varit att jag inte är allergisk mot något alls, megafrisk och hel, men nähä.


Andra vårtecken inkluderar: våra ormbunkar börjar titta fram!!!!! och...


Jag kan gå barfota utan att titta snett på mig själv. Hurra!

Kristihimmels


Efter en lååååång långhelg har jag lyckats få över lite bilder på en dator med internet. Här är några från en colab-fest hos Elin och Linus i onsdags. För man måste passa på liksom.
Detta är Linus. Jag hade tyvärr ingen bild på Elin, men ni lär väl veta hur hon ser ut. Annars kan ni bara låtsas att det är hon på bilden också eftersom de ändå är tvillingar :P. (Ja Elin jag ska berätta att ni är tvåäggs eftersom man inte kan vara enäggstvillingar om man är olika kön och att ni inte är mer lika än vanliga syskon (söndagsfakta från oss till er)).
Här dansar vi i ett vardagsrum om det inte syns, och så avancerade vi till både altan och tak eftersom det är festa-ute-varmt numera. Hurra för det!


Och detta är Adam som står för väldigt många av festens bilder tror jag. Han sa i alla fall "Olivia jag tog slut på ditt kamerabatteri". Det var allt för oss. Tack och bock.

Some alterations on your clothes and your brainVille bara visa hur fint vi gjorde oss i svartvitt och sedan snodde jag en bild från Majas facebook lite sådär brutalt eftersom den blev himla mycket bättre än min. Det är förstås Maja som har tagit båda bilderna. Den ena med min kamera och den andra med hennes. Jag har dock tagit mig lite redigeringsfriheter själv. Jag tror jag måste göra en lite grövre stilförändring för såhär vill jag se ut varje dag.

Freedoom


Förra veckan släppte Kan Dee sin Colour Collection och jag beställde hem ett nytt linne såklart. (Älskar Kan Dee om ni inte uppfattat det än). Denna gång blev det linnet Freedoom. Fick hem det igår (tog två arbetsdagar istället för en denna gång, fortfarande den bästa service jag vet existerar) och eftersom jag inte kan bärga mig när jag köpt nya kläder såg jag ut såhär idag i shorts trots att det tycks vara vinter än.


Passade även på att beställa hem ett nagellack i guld eftersom jag velat ha ett så himla länge! Fint!

And I run around this down town and act like I don't care
I helgen har jag haft med mig kameran lite överallt men inte tagit särskilt mycket bilder. Det blir så när man har lite för roligt för att sitta med en kamera upptryckt i ansiktet. På översta bilden är Regnbågscupcaksen Victor gjorde i torsdags. Jag tror att receptet hamnar någonstans någon gång och någon gång då kommer väl reklamen. Andra bilden föreställer Elin när vi åt lite tårta i efterskott hos henne tills vi sedan drog till Henrik och festade i efterskott för honom. En av de bättre festerna på riktigt länge om jag får säga det själv. Och så på lördagen kikade vi förbi hos Erik och hängde lite. Bra helg.

Modevisning

Idag hade vi modevisning om subkulturer på skolan för kursen Kultur- och idéhistoria. Det var fruktansvärt roligt att nå se resultatet av det vi jobbat så länge med.

Oscar var skinhead och jag och Agnes var punkare så vi passade på att ta lite bilder i This is England-anda.

Här fick jag också vara med.

Här gjorde vi oss i ordning. På bilden lockas en hobbit.

Och här är tre lolitor. ~Kawaii~.

Sedan var jag upptagen att hänga i vårt green room (som faktiskt är grönt) och gå på *catwalken*. Om ni får tag i Maja kan ni få se hur det såg ut. Annars inte. Hejdå.

Pensionärslunch med Emil Jensen


Idag var jag och Maja på lunchföreställning i Studion. Konstig upplevelse att sitta och äta fisk vid ett långbord med 8 pensionärer men vi var nöjda med att sänka hela lokalens medelålder rejält! Spelade gjorde Emil Jensen och vi kände väl att man bara måste gå trots att det var mitt på dagen och man egentligen inte har tid bara för att man faktiskt blir lite lyckligare för varje gång man ser honom. Hur kan man inte bli lycklig åt någon som sjunger agnostiker-gospel i silverhängslen? Och så spelade han Så får du mig ändå igen såklart och jag blev fylld av allt mellan otrolig sorg och gränslös glädje samtidigt igen såklart eftersom det är en av de bästa låtarna som finns. såklart.

Engångskamerabilder
Hejhej. Jag vet inte om ni bryr er särskilt mycket men jag tänkte förklara min frånvaro. Sist lovade jag att visa er mina engångskamerabilder efter att jag hämtat ut dem från framkallningen. När den första rullen var kvar stod jag med 4 bilder jag betalat 109:- för (exkl. kameran) och jag var så himla besviken och arg. Sedan lämnade jag in de andra två rullarna och tänkte att "dessa var det iaf inget fel på" och står idag med ett total av 20 bilder från 3 engångskameror á 27 bilder. Många av dessa är dessutom helt oanvändbara, men jag tänkte i alla fall ta tag i lägga upp de här nu så att jag kan gå vidare med mitt liv. (Notera att dessa är mina 4 bästa bilder).

Sen sist har jag gjort bland annat: Förberett modevisning, festat, haft sleep over, ätit massa god mat, jobbat, pluggat, firat valborg på Scharinska och.. sånt där man gör. Nu ska jag börja ta bilder igen när jag släppt mitt kamerahat, för systemen sviker nästan aldrig i alla fall<3. Hejdå.