Peace and love 2011Idag har jag framkallat bilder. En hel del bilder gick förlorade pga underexponering, bland annat när vi shottade ur potatis med andra halvan av Awesome Deo. Tråkigt tycker jag, men det blev ganska fint ändå.

Till Amanda del 4Godmorgon säger jag och min kopp. Idag hade jag grädde i kaffet. Det blir så när man varken har tid eller pengar över till att köpa mjölk. Egentligen skulle jag vara ledig idag, men när de ringer och ber mig hoppa in ett pass KAN jag inte tacka nej, så om 10 minuter beger jag mig tillbaka igen. Emil frågade om jag ville jobba för honom på Måndag till exempel och det gjorde ont i mig att säga nej eftersom jag redan jobbar då.

Hur dryg Amanda är som pressar mig att blogga
Det har varit rätt skönt att inte behöva tänka på bloggen. Sedan jag slutade värdera mitt liv i siffror tappade jag kanske lite motivation eftersom jag inte längre kände mig tvungen att hålla uppe statistiken, men allting blev så himla mycket lättare. Amanda spräckte min bubbla totalt elak som hon är, men och andra sidan så tycker jag om att blogga också. Det krävdes väl bara en liten push för att komma igång igen. Dessutom behöver jag inte känna pressen över det absolut jobbigaste med att skriva inlägg, att hitta på rubriker. Många av mina klara inlägg står opublicerade i flera timmar för att jag inte kan välja rubrik, så tack för det.

Det där med att framkalla bilderna gick förresten inte så himla bra eftersom jag har för svårt för att ta slut på rullen. Jag vill liksom inte ta några bilder i onödan.

Till Amanda del 3Något jag ätit
Med precis rätt timing föreslog Amanda detta ämne. Jag lagar nämligen aldrig mat själv. Idag däremot gjorde jag precis det. Om jag ska laga riktig mat är detta det jag gör då det är det enda recept jag kan laga (okej jag kanske är kapabel till annat om jag försöker men u get the drift). Det är väldigt enkelt och VÄLDIGT gott. Jag svär. Jag gjorde mat för fyra personer och har nu gjort matlådor av resten så att jag har till jobbet i helgen. Toppen!

Reptet lyder:

Koka och sila av tagliatelle enligt anvisningar på paketet. Strimla kycklingfiléer (ca 400g) och soltorkade tomater, och bryn i stekpanna (gärna med hög kant). Tillsätt 1 dl hönsbuljong och 2 dl vispgrädde, och låt koka ihop i 4-5 minuter. Smaksätt med färsk basilika, salt och peppar. Vänd ner såsen i pastan. KLART.Sedan eftersom jag var helt inne i köksstöket redan och alltid velat prova att baka kanelbullar gjorde jag precis det. Något som var grymt mycket krångligare än jag trott. Jag är inte direkt kvinnan i köket som ni kanske vet, men bortsett från att konsistensen på degen blev lite speciell blev de helt okej. Man gör sina misstag till erfarenheter och nästa gång ska de bli perfekta bestämmer jag!


Till Amanda del 2

Något band jag hittat

Min allra senaste upptäckt efter att endast taggat Peace & Love-akter den senaste månaden är bandet Foster the People som består av fyra L.A-killar med frontman Mark Foster. Det är popfunkigt, fräscht, sköna basgångar och helt perfekt för sommarhäng. Debutalbumet heter Torches och hittas lättast här. Förutom singeln Pumped up kicks rekommenderar jag varmt Call it what you want.

I övrigt älskar jag just nu Birds - Serenades, Dog days are over - Florence + The Machine samt What I run from - Dante. (ps. Ja, jag är i en SÅN period atm).

Till Amanda del 1

Amanda har rage:at på mig om att jag inte bloggar något. Så för att hon ska ha något att göra när hon "jobbar" om dagarna skriver jag nu några inlägg för Amanda. Hon har själv valt ämnen då jag inte har några att komma med. Tids nog ska jag blogga om P&L, men först ska bilder framkallas.

Vad som föresegår/Vad jag gör
"det enda jag gör typ att jobba och hänga med Victor..."
"skriv om hur det är då, så svårt är det inte"

- Att jobba
Den här sommaren jobbar jag som kassapersonal på Ica Supermarket Mariehem (aka Raketen). I början var jag väldigt nervös inför mina arbetspass beroende på min extrema prestationsångest, men efter bara någon dag släppte det eftersom att jag har världens bästa sommarjobb. Alltså mina kollegor är grymma, mina arbetsuppgifter passar mig bra, mina arbetstider är sköna och min lön är ljuvlig. PLU-numren börjar sitta riktigt bra nu dessutom. Det enda jag skulle vilja ändra är avståndet mellan mitt hem och mitt jobb, men man kan inte få allt här i världen.

Ibland har man spännande kundmöten så som min favoritengelsman, "Det var en gång jag och fyra cider"-killen, och i allmänhet alla som är glada och trevliga.

- Att hänga med Victor
Att hänga med Victor är råbra mellan arbetspassen. Det är nästan omöjligt att vara i mer chillmode än med honom, så man kan verkligen slappna av. Det sämsta är att vi aldrig äter ordentligt eftersom ingen ids göra  riktig mat, eller så är det bara så att han aldrig ids äta. Jag vet inte riktigt, men istället kan han komma på andra små saker. Typ igår bakade han något knepigt godis från Brasilien på kondenserad mjölk. Mannen i köket så att säga. Sen mår man bra av honom också. Iofs har vi ungefär samma humörsvägningar och kombon med båda på dryghumör är inte så ultimat, men i överlag mår man himla himla bra av Victor.

Det var ungefär det. Imorgon ska jag försöka framkalla bilderna och hämta ut lite biobiljetter med Maja (HP 7.2!!!).