Något om storbloggare, kärlek och böcker

Min syster sa något vid matbordet om Vecko-Revyn, och sedan "Nästa månad ska Kissie vara med!!" varpå jag himlade med ögonen. ".... Asså jag gillar henne inte.. jag hatar henne." säger hon då. Tydligen vill hon påstå att hon läser hennes blogg just för att hon hatar henne och att det är så underhållande. Jag ogillar starkt människor som håller på så. Jag försökte kontra med att hon inte kan hata henne innerst inne så som hon intresserar sig i hennes liv, och att det är precis det tex. Kissie är ute efter. Att få uppmärsamhet genom att provocera så många som möjligt, och att det är fånigt att hata någon man inte känner. Viktoria säger då att hon inte bryr sig om ifall hon gör som Kissie vill eller om hur många läsare hon har, och okej hon kanske inte hatar henne men hon hatar den karaktären som visar sig på nätet i alla fall. Och därför... måste hon följa hennes liv? Hon tycker att det är intressant att följa hur dum hon är.

Det hon vill säga med det är att hon tycker om att läsa inlägg som får henne att hata. Som gör henne arg och irriterad. Det värsta är att jag vet att det är sant! Varför i hela friden livnär sig folk på hat? Varför måste vi avsky någon annan och känna att de är fruktansvärda för att själva må bra? Och varför måste vi livnära oss på andras hat? Det är så fruktansvärt jävla jätteonödigt. Jag blir helt sjukt less på det här. Kan inte folk bara 1. stå för sina egna riktiga åsikter, 2. acceptera andras åsikter och 3. ta lite konstruktiv kritik och öppna sig för att andra perspektiv faktiskt är möjliga? Jag tycker att vi borde ägna oss lite mer åt de där sakerna som gör oss varma i bröstkorgen, som får hjärtat att hoppa högt och slå några extra slag, och som får oss att le över hela ansiktet.

I höst får alla 16åringar (själv fick jag den idag), en bok som heter "Fred! 100 röster mot våld och krig". Jag kan gissa att de flesta tycker att det är skitfånigt och slänger bort den. Jag tycker att den var vacker och uppseendeväckande. (Ja jag har läst den! OMG). Fast jag tror att den kanske huvudsakligen borde riktas mot någon annan än mig.

Sensmoralen är alltså att: KÄRLEK ÄR FINT.

Åhnej vad onödigt det här inlägget blev nu då, och jag låter som en jävla tönt till moraltant.
Men vafan.. Det blir vad det blir. Jag bloggar i alla fall.


Oh we're so pretty oh so pretty vacant

Jag skrev "pretty vacant" i min engelskainlämning. Den ni.

Sångerna blev kedjebrev

Försov mig imorse! Hur kommer det sig att jag alltid försover mig på tisdagar?
Jag har pluggat hemma hela dagen istället. Nu ska jag snart på frivillig japanska och plugga ännu mer!
TJOHO! Tur att jag utnyttjar min tid ordentligt. Mina glasögon kom idag. Nu ser jag igen!!
Tur att jag är så seriös alltid också. :)
Cutting bangs

Idag hängde jag med Agnes på stan. Som tycker att jag ska uppdatera bloggen oftare.. lite problematiskt när jag har ingenting att skriva om. (Nej jag vägrar berätta vad jag gör varje minut). Nu ska jag ge er en chans att kommentera. Jag vet ju att ni finns där. Men alltid när jag ber er kommentera så är det ändå typ sådär 1 extra som gör det. RAFL.
IAF så klippte jag till luggen nyss, så nu kan jag använda den rak också. Vad sägs win or lose?!


Sore ga tabun aizu


En livs levande japan och en livslevande... Olivia... båda i fred med varandra.
Tagen med blixt.. åh vad jag hatar blixt.. Var är mina ögonfransar?
AH! just det.. det är en bild på mig.. då finns inte ögonfransar även om de har ett kilo mascara! :D
(Antons bild btw)
(KOLLA DEN ÄR INTE CENSURERAD!!! Jävlar va jag bjuu).
puss.

Puttin' on the Ritz

Idag har jag varit på loppis. Jag såg bland annat en jättefin pastellgul brödrost som jag inte hade tvekat en sekund att köpa hem till mitt kök. Om jag nu hade haft ett eget sådant. Just nu så sparar jag pengar för att köpa en kompaktkamera så jag har bestämt mig för att inte slösa pengar. Men eftersom jag är helt förälskad i pandor så fick en sådan följa med hem. (Det är regel på att ALLA pandor MÅSTE följa med hem). Det fick även ett nummer av Fick-journalen från -57. Den är så himla fin. En massa söta modeflickor och annonser och annat härligt.


Anata to atashi sakuranbo

Jag orkar inte skriva vad sm hände egentligen. Vet inte om ni är så intresserade i vilket fall. Bilderna säger iaf det här: Live on stage, Cosplaytävling, L (Olivia) & Light (Kajsa) körde en massa karaoke och dansade och etc sen lurade de upp alla på scen, Sean utmanade ödet (och fick en tårta i ansiktet i år igen vilket jag missade T_T), Anton sjöng och sen pratade vi med en söt japan som hade samma musiksmak som honom, var fascinerad av Sverige, skulle gifta sig med en utlänning för att asiatiska barn blev fula, sa att det var nördigt att titta på anime i Japan och att där är lolitor tjocka. Jag vet dock inte hur många missuppfattanden det blev där på vägen med hennes bristfälliga engelska, men något i den stilen. Henne har dock Anton bilder på eftersom min kamera inte har blixt (som sagt) så orkade jag inte försöka.

Tillsist körde vi allihopa (de som var kvar i vilket fall) kramring och sa adjö.
Nu taggar vi nästa år.

Fuwa Fuwa

Wapanese Night igårkväll. Mina bilder suger helt enkelt jättemycket eftersom ljuset där inne är hopplöst och min kamera inte har blixt längre. Efter ikväll så har jag kanske tagit några fler och har fler alternativ så ni får allt i en sväng. Så länge tog jag den här bilden av Anton. Dock fick jag censurera lite.. för jag är alltid så söt. :D

Today is just another day

...of this...


Shall be lifted nevermore

Det sägs att det här är Tim Burtons första stop-motion-film någonsin.
Den är gjord 1982 och heter Vincent. Visst älskar vi Tim Burton?
Den är faktiskt helt otroligt jättefin.
(Jag kan ju också berätta för er att det är Vincent Price himself som berättar).

No time for fever, and I haven't got time for you either

Ibland när jag gör redovisningar kollar jag upp vad andra skrivit innan. Tex. så använder man sig för att vara smart av Mimersbrunn. Då brukar man hitta andras riktigt dåliga texter. Just nu håller jag på att läsa igenom en text som någon har skrivit om boken jag precis läst. Den är fruktansvärt dålig. Handlingen beskrivs fel, argumenten till citaten personen valt är ungefär "Lite roligt tycker jag." och så vidare till nästa. "Förändras tiderna aldrig, kommer allt tillbaka eller uppfinns allt nytt för varje årtionde eller hur är det egentligen?" Vad fan är det för slutsats egentligen? Haha så oerhört dumt det låter. Vilken korkad människa. Det är bra att läsa det här. Nu är jag fullkomligt övertygad om att min kommer bli mycket, mycket bättre. För jag låter inte oerhört dum. Jag är oerhört smart. "Nästan för smart för mitt eget bästa" som jag brukar säga.

You just kinda' wasted my precious time

 

Omg jag tog precis den här bilden av Maja. Insåg sen att Agnes också bloggat den. Haha jävlar vad våran klass bloggar. Helt sjukt. Datanördigt. Vi hade nästan tänkt vara Datanördar på skolfotot imorgon, men det ändrades i sista stund (tack och lov!). Just här satt jag och Agnes och spelade Crazy Taxi (LITE FÖR LITE ACTION PÅ MELLANSLAG KÄNNER JAG!) och skrek så det ekade i korridoren. Haha, underbart. Då vet ni det. Hahaha. Jag måste ta tag i min blogg känner jag. Det här håller inte!


Feel the love generationJag har precis kommit hem från ett träningspass med Sanni. Det skulle egentligen bli Aerobic Dance, men det blev gym och Aqua (typ vattengympa). Det var hysteriskt kul. Man kände sig jätteklumpig och vi sjöng med i låtarna och skrattade nonstop. Vi har bubblat också! GREAT. Nu taggar jag skolfoto imorgon.

If not for you


Den här krabaten har bott på min vägg i flera dagar nu. Sådana här är faktiskt inte så ovanliga i mitt rum. Eftersom det ligger i källaren och ventilerna här nere ligger i markhöjd med världen utanför så kryper de in. Oftast brukar jag ta bort dem på en gång. Den här kryper fram varje kväll på väggen framför mig när jag är som mest insatt i viktiga saker vid skrivbordet. Nu tror jag snart det är dags att den flyttar ut.

Jag har ingen spindelfobi. Vanliga spindlar har jag inget som helst problem med, men de här är rätt äckliga va?

There's a wild wind blowin'


Inköp av tröja och mössa. HA! Jag har mössa. Nu kan hösten komma bäst den vill.
Som syns har jag inte kippt mig. Inte heller har jag avsatt tid till det imorgon.
Jag tror att jag gör några små hemmajusteringar och låter det vara som det är i stort.

Frilla

Jag funderar på att springa in på någon drop-in frisörsalong i eftermiddag. Om det nu finns några tider med så kort varsel. Annars blir det imorgon. Jag vill bara klippa av rufset, klippa upp det så att det kan bli sådär snyggt rakt, och fixa till min jävla katastrof till lugg. Inget speciellt alltså, men en liten vision får det bli. Typ såhär:


Någon egobild hehe. Dock tagen från Frilla.se

TYCK NÅGOT ! :O

Åhnej så söt!


Pandaa.se

Det viner i mina öron
'Cause you're simply the best thing I never had

MIN DATOR ÄR SNYGGARE ÄN DIN DATOR!
Nej men jag har väntat och väntat, och idag slog vi äntligen till.
Så härligt det känns med mac igen. Pappa ska få tillbaka sin vista, och skoldatorn ska lämnas i skolan i framtiden, men just nu pysslar jag med lite överföringar och då kan det se ut såhär. Ultimat.You can't hurry loveMusikpaketet hade uppvisningar i cafeterian idag. Bland annat så spelade de den här låten.
You can't hurry love. Till vänster har vi älsklingsFrida, och på lead har vi Sofia från min klass.
Kvallan suger. TEHE. Mobilkameran kämpar på tills jag köpt min kompakt. Njut.

PARTYSitter och tittar på Idol från Umeå med de här partysnubbarna. Vi såg inte oss :(.

Like an atombob about to oh oh oh oh-explode!

Idag fikade jag med några av mina älsklingsbrudar på Waynes.
Medan jag väntade på dem var jag runt och provade tjockiskläder inför hösten.
Min favorit blev den nedan. Den är så inte hur jag tänkte mig vara. Så estet, så galen, så inte rockig, så inte gammalmodig (ni fattar ok?), så wemo, så inte alls, MEN visst är det härligt att vara färgglad?!
Jag ska vara en färgklick i höstmörkret!
Den hamnar rakt i min garderob när pengarna kommer..

Ni får dras med mina underbara mobilbilder idag ok? Jag är ledsen för det. :)


På kvällen for jag och syteryster en sväng på Maxi och köpte glass.

O -Det här går junte!! (hehe bré norrlänska'n).
V -Jag ska byta namn till Junte... För då går ALLTING! :D

Sedan sprätte Viktoria glass i först sitt eget och sedan mitt ansikte.
Vi åt den till idol. Som imorgon går från Umeå, och ska ses med Agnes och Joakim.
Ni får leta efter oss på tvn!
PUSSHEJ

Stunder av storhet som jag inte kommer ihågVi har druckit kaffe och suttit i hela Umeå (ja).
Vi har tagit ut en viss låt på gitarr och varit stolta.
Ibland tror jag att vi är bäst, men man vet ju aldrig.
Kanske, kanske kan någon motbevisa vad jag just skrev.
Vet ni vad?
Jag tvivlar på det.

Jag är danssjuk och lycklig

Industri Royal släppte singel idag. Nog visste jag att låten var bra.. men... den är så jävla mycket bättre än bra! Åh herregud. Det här kan jag leva på länge. Ser ni rubriken? Ett utdrag ur texten.. är det inte bara den vackraste meningen ni har hört i hela era liv? Åh så underbart!!

Skaffa låten 'Talar i tungor' genom att klicka HÄR.


Innovation could be my middlename.. but it's not

Nu har jag kämpat på och ändrat min design. Jag måste förnya mig ofta. Annars blir jag så satans less, men det här känns bra. Vad som inte känns bra att det nu (och en stund framöver) ser fuckat ut. Jag har bland annat en rss-symbol upp i högra hörnet, rubrikerna suger om man inte har typsnittet inställt, och texten i sidan är bajs. Jag tror att jag råkade radera delar av kodmallen som inte riktigt var tänkt. OOOPSSS. Allt detta ska fixas.. snart. När jag orkar TEEHEE.


Har det inte uppenbarat sig än, så är det så här det kommer att bli.

<3

tvn: The Mentalist. Tisdagar klockan nio på tv3.
Viktoria: The Mentalist.. Är det tandläkare?

She said I'm a user and she's a loser - with a gun

Vet ni vad som är riktigt tråkigt? Sims. Hahaha vi orkade inte spela igår.. för det var så jävla trist... istället så tittade vi på tv, serier och sov. Bra planer går alltid hem. Det jag egentligen ville säga att ni ska lyssna på den här låten. För den är ungefär finast i världen.


Jamie T - Emily's heart

Punk's not dead!

Nils bad mig hjälpa honom dra ihop en bra Punk-lista på spotify. Det tackar jag för. Den heter Punk! och är helt sjukt grym. Jag insåg precis hur mycket jag älskar punk... tänk att jag hade glömt det.. Åh det är så bra det här alltså. Den består för tillfället av ca 50 låtar, och kommer troligtvis (kanske hehe) utökas med tiden. Jag tänkte dela med mig av den. Jag gjorde en exakt kopia av listan (för annars vet man aldrig vad ni kan ta er till). Skillnaden är att orginalet ligger på Nisses account och heter Feat Olivia.. den här heter Feat Nils.. för det vet både jag och mina läsare att det är jag som är grunden.. (och såklart att ni inte kan ändra i den, hehe)

Det är mest de klassiska banden.. ni vet, Ramones, Sex Pistols, Ebba Grön osv. Men det vet vi att det är riktigt grymt. Det finns även lite annat härligt.

Nu drar ni på den här på shuffle och njuter!


I'm such a bore

Okej nu är det upp till bevis. Ni är alltid sämst på att kommentera, men nu vill jag att alla satsar och gör det en gång ok? Jag behöver nya glasögon och har provat massor.. antingen är mitt tålamod bara slut eller så är de här rätt härliga.. fast jag vet inte... så kan folk snälllllaaaaaa lämna en ärlig åsikt!

Grejen är väl den att jag ogillar ALLA glasögon.. så jag ogillar egentligen de här också.. men de är bäst hittils tror jag!

Hot or not?

Molnen de skingras när, du håller mig kär.

Jag är rädd som många andra sjuuukt rädd för tjejen i Apoliva-reklamen, fast mest på skämt.. men det här kändes som en överdrift. (Det är en gammal artikel, men ingen dömer mig för att jag inte sett den förut, för det har inte ni heller ok?)

Utdrag ur en artikel på Svenskbladets hemsida.
-----

"Organisationen BRIS (Barnens Rätt I Samhället) gick idag ut med ett officiell varning där man uppmanar föräldrar att bojkotta Apoteket tills dess att de avbryter sin reklamkampanj för Apoliva hudprodukter.

Ellen Stjärnberg presstaleskvinna för BRIS kommenterar;
- Vår jourlinje för barn och vår vuxentelefon har båda blivit nedringda under sommaren, både barn och föräldrar är livrädda för kvinnan i Apolivareklamen. Vi har bland annat haft en familj som var på husvagnssemester på Gotland som inte vågade röra sig utanför husvagnen efter att det blivit mörkt utomhus eftersom de var övertygade om att Apolivatjejen strök omkring i utkanten av campingen för att hitta offer att lura iväg i natten.

BRIS har dessutom genomfört en undersökning för att uppskatta risken för skador hos reklamens tittare;
- Vår undersökning visar att barn som utsätts för Apolivareklamen löper risk att drabbas för sömnproblem, sängvätning, ångestattacker och detta kan även sätta spår senare i det vuxna livet, berättar Ellen Stjärnberg."

Läs resten av artikeln HÄR.


Thats why we get togetherTillslut blev det rena Minervaträffen av det hela, och alla var såhär söta! Sedan åt jag och Sanni en lång middag och pratade om allt. Tex. beslutade vi att vi ska ha Sims3-lan i helgen. Ungefär så coola är vi.

En novell följer den klassiska berättelsens dramatik

MIN ANDRA GIF NÅGONSIN. Den fungerade (till skillnad från den förra)! Gud vad jag är teknisk. Så här ser mitt utkast ut till novellen i Litterär Gestaltnings kursen. Det går bra som ni ser. Jag vet faktiskt vad den ska handla om.. men inte hur. Önska mig lycka till.

Jag skryter med min två-bilders-animering. ADVANCED! v

Umeå 2014

Idag avbröts våran lektion. Våran lärare tyckte att det var viktigt att vi fick se presskonferensen för uttalandet om vilken stad Sverige kommer rekommendera som Kulturhuvudstad 2014. WELL, vi vann över Lund! Suck on that!!

Hahaha... jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.
Det här är ett skämt. Har ni sett Umeå? Har ni sett Europa?

Äh men vadå? Vi har ett hjärta på torget?! Vem kan mäta sig med det så säg?
(ny bild? inte riktigt.)

They dont wanna touch the sky


REVOLUTION

JAG UPPTÄCKTE PRECIS ATT VI HAR PHOTOSHOP PÅ VARA SKOLDATORER! REVOLUTION!

Wrong and right is not importantNya musikvideon
Industri Royal - I can keep a secret

Jag vet inte vad jag ska säga. Så jag säger inget mer. Vi låter videon tala för sig själv.

oh babyboy!

Det är helt otroligt att ingen någonsin berättar någonting för mig i den här familjen! Jag är tydligen den enda som inte visste att min faster är gravid!!! Med en lite pojke! Hon chockade mig totalt idag, och tydligen har alla andra vetat om det men inte berättat något! Det har gått fem månader. Haahahah det är här sjukt, och sorgligt, men samtidigt AWESOME! Jag ska få en kusin till! Första lilla babyboy i släkten (under min levnadstid då), äntligen!

DÄR ÄR HAN! När han är lika gammal som jag är nu, kommer han ha den coolaste 33åriga kusinen eeever.

This small disease that leaves me crawlingSÅHÄR ser mitt skrivbord ut idag. Jag har Svininfluensesymptom och botar dem med glass. En dator till skolarbete och en dator till musik och annat värt. (Mest för att skoldatorns högtalare cepar. AH livet är underbart.

btw, jag var ju tvungen att ta mig till maxi för att få glass. jag tänkte vara duktig och cykla på cykelvägen dit eftersom den inte är så jobbig. tillbaka är det dock uppförsbacke så jag körde klassikern och drog cykeln över järnvägsspåret istället. på senare tid har de lagt en stor betongklump där för att man inte ska göra just det. jag är alltid lika sur över det. den hindrar ingen att ta den vägen över. den saktar bara ner en så att risken att bli överkörd av ett tåg är ca 1000 gånger större. jag tänkte också att de som har hand om järnvägen säkert hoppas att någon ska bli överkörd en gång så att folk blir rädda och börjar akta sig. *men antagligen ser jag tåget innan jag börjar om det är så pass nära att det skulle hinna köra över mig*. så jag släpade över cykeln. 30 sekunder senare kom tåget.

Fiberwig


Ni vet Succémascaran Fiberwig från Japan? Ja ni vet. Den som nu kommit till Sverige osv. Jag övertalade min mamma att köpa den åt mig förra veckan. (Den är ju fruktansvärt dyr annars). och iaf... Jag älskar den. Det är ju som små fibrer som lägger sig på fransarna och man ser verkligen hur de blir längre på riktigt! Dessutom kladdar den inte alls. SCORE. Det problemet har jag alltid, även med vattenfasta mascaror. I slutet av dagen ser jag alltid ut som ett trött spöke eftersom jag blir alldelens grå under ögonen. Den går bort med 38 gradigt vatten, och då går den verkligen bort också. Försvinner. Inget kladd! AH fantastiskt.

DÅ vet ni det underbara intressanta. Jag vill bara rekommendera den helt enkelt. Revolution!