Upp på sociala

och plötsligt kom Olivia på att hon hade ju en mobilkvallig filmsnutt från Verket i helgen. Bra Olivia, varsågod.


hihihih

Jag tänkte säga er att jag aldrig har sett något mer underbart i hela mitt liv.

Cleveland Brown

Nu har jag sett varenda bra serie på jorden. Vi skulle kunna säga att jag har väääldigt lite att göra.
Så, där har ni svaret ifall någon skulle vilja fråga VARFÖR jag sitter och tittar på The Cleveland Show.

Tack och hej.


and it's contagious, and it's contagious, and it's contagious

 
Jag är så fruktansvärt arg. Att jag ska behöva leva i ett moln och inte kunna svälja. Det gör så förbannat ont i halsen.
Haha förbannat, ni ser ju hur bra jag mår. Idag är det skyltsöndag, åh vad jag ville dit och känna julstämningen.
Idag skulle jag och Sanni träna. Idag skulle bli den alldeles
speciella repdagen. Jävla jävla sjuka.
Jag hatar dig.
-

Och jag förstår dom - som förlorar sig i Rock 'n' roll

Lördag, Masshysteri och Florence Valentin på verket. Hur underbart var inte mitt liv just då? Mest underbart någonsin. Bra. Nu har jag 38,5°C feber... så låt oss leva lyckliga tillsammans i sängen, fast i varsin för annars får ni svinis,
tack och hej.

Ett liv som gris

Ettlivsomgris

"Under två års tid har aktivister från Djurrättsalliansen besökt närmare hundra slumpvis utvalda grisgårdar. Det är omkring en tiondel av Sveriges alla grisfarmer. Vårt undersökningsmaterial består av allt från stora industrifarmer till små familjegårdar. På varje gård har vi med hjälp av videokameror, kameror och anteckningsblock dokumenterat de övergrepp och lagbrott vi har sett."

Ni har hört det på nyheterna eller något va? Om det här?
Jag tänkte bara säga att jag grät så jävla mycket, och att jag hatar svensk grisindustri ok?
Det handlar alltså om hur grisarna lever under uppfödning. Inte att de blir slaktade, det vet vi ju redan eller hur?
Se den. Gör det bara.


The cakestory

This is a story about a girl and a carton of eggs a little to close to the edge.


Lars Winnerbäck 26/11

Jag var såhär snygg!                                                 Och Agnes var såhär snygg!

Tillsammans var vi...snyggare än såhär                                           Andreas Grega

Elden


Dina ögon var ett frittfall varje gång

Mina fötter gör ont, mina knän gör ont, min rygg gör ont, min röst gör ont, MEN SÅ HÄR LYCKLIG HAR JAG SÄLLAN VARIT. Nej sällan var en överdrift. Så här lycklig är jag varje gång jag går på spelningar med fruktansvärt bra musik. Och vet ni vad det finaste i hela världen är? Det är när Lars ler. För då sprider sig glädje genom alla i rummet, och jag kan känna att det inte spelar någon roll om han alltid var annorlunda och inte fick någon godispåse på dagis, nu är han lycklig, och det är jag också. Och något som är nästan lika bra som Lars det är Agnes, så man skulle väl kunna säga att min kväll har varit ungefär jättebäst.

Jag tänker fixa bilder imorgon. Nu tänker jag försöka sova mitt i all exstas.


Rock 'n' roll

Åh mobilkamerabilder är det bästa vi vet.

Mattenationella. Tur att jag är smartast i världen annars hade det gått dåligt.

Nu är det snart dags för Lars! Vi har taggat med tröjan med texten "Du har Rock 'n' roll i dina bröst", och eftersom jag fick låna Sannis ipod igår (pusspusspuss) så har det spelats "Tänk om jag ångrar mig och sedan ångrar mig igen" i mina öron idag. Jag kände när jag gick där och Lars höjde i refrängen hur fullkomligt BÄST det här kommer bli. Så ni kan ta eran bio och stoppa upp den i något hål, för jag är inte avundsjuk, JAG SKA ROCKA!! HIHIHI

och spelar han Tidvis idag(vilket han aldrig gjort på någon spelning jag varit på) då kommer jag att gråta. Så sentimental är jag just nu. ÅH så bra. ÅÅÅÅH.


Helt sjukt galet jättenajs


it gets me back to where I was

(Egentligen ville jag dra en låt här, men jag tjaffsar för mycket med youtubes upphovsrätssskydd).

Jag har varit på Aerobic Dance pass med söta Sanni. Jag tror inte det är riktigt min grej, men det var kul.

Sedan tog jag en promenad i regnet hem, och vattendroppar har aldrig varit så kalla, men åh så härliga.

Imorgon blir det Lars, Lars, Lars, och jag är ungefär så lycklig som man kan vara. Nästan.


I can dance

Jag tänker blogga om min dag, bara för att ni är så kräsna och dissar mig när jag inte bloggar. Tjohej.

Det tog 7 timmar efter att skolan slutade, men tillslut tog jag mig hem. Jag har kollat på skjortor, vilket har gått sådär, och jag kom fram till ungefär ingenting. Jag har sett Monica. Jag tror dock att hon missade mig. Jag missade henne också förresten, fram till sista sekunden, och bråttom hade jag också, så det fick vara. Väl på UIG gick jag in på toan, och vad upptäckte jag? Där på toadörren satt Pontus. Hahah. Och på honom hade någon skrivit: Vem det än är som har satt upp denns bild så har den lagt ner stor möda på att ge tjejerna något att onanera till på rasterna. Det var ganska töntigt, och handstilen var riktigt ful, så jag skrattade lite. Nu är jag hemmaaaaaaaa, och om jag aldrig träffar Shizuko igen så blir jag ledsen, men så kommer det ju inte bli eller hur? Nej såklart.

Dagens inköp. Haha nu klagar vi inte på att den är räääätt lik en viss annan tröja (som jag älskar).

Jag måste bli bättre på det här med bilder, om det nu är någon som bryr sig om sånt. Tack och hej.


Sås-sex

Igår körde vi skärckisar.
[REC] och Orphan
och det är helt sjukt vad vi skrek. De var så fett läskiga båda två så jag vet inte vad. Egentligen kan det ha varit för att vi var 5 pers som triggade varandra att bli sjukt rädda. För de känns inte särskilt bra när man tänker tillbaka på dem, men så är det ju alltid ni vet. Jag vet inte vad jag ville säga med det här egentligen. Jag kan inte rescensera filmer, men se dom typ. Eller jag vet inte.
Häng med asgrymma människor. Det är mitt tips, för det är grymt, och var varsamma med såsen.
[REC] Movie Still


High up above or down below

När man får pengar blir man glad, så jag blev glad idag. Jag fick dessutom en tusenlapp extra i julklappspengar, Tjoho!! Så det blev stan med Nils, Frida och Disa idag. Och ikväll blir det att skrämma sig till döds. Tur att jag kommer ha så bra sällskap.

Det jag egentligen ville säga var det här:  Min farsa är med i en tidning (Norran hehe) om hur kundvarvet ser ut i en Icabutik. Haha. Han är väldigt felciterad och de har med en väldigt fin och illustrativ bild till artikeln också.


And you would never have me
Albert Hammond Jr. - Call an Ambulance

Tecstyle

(Alla ikoner är plockade från dA)

Nu har jag kämpat i år och dar för att byta ut i princip varenda ikon jag har. Det enda jag inte lyckades med var findern.
Efter mycket slit är jag äntligen klar och nu ser det ut såhär i min dock. Alla ikoner står på ett långt gitarrband. Tummen upp. (Nej jag har inte såhär många ikoner där i vanliga fall. Jag tänkte bara visa lite ;d) Jag bytte Hårddisk-ikonen också, men mer om det aldrig.

shshi

Det finns ingenting som hemmagjord sushi.


Once more just before I'm leaving

I have a confession

Vi fick ett hål på tre och en halv timme, för att sedan komma tillbaka och se dans- och musiktreornas föreställning.

Det är sådana här gången som jag är arg att jag inte är estetare. Riktigt arg är jag, men å andra sidan är jag smart istället. Det är väl bra med en riktig utbildning också.


Hey baby, there's no easy way out

För någon dag sedan (när var det nu då?) så sa jag någonting om Tyler Hilton. Agnes sa: Men Tyler Hilton är inte bra. Mesig som jag är svarade jag någonting med: Nej men... etc. Sedan insåg jag att det var en lögn. AGNES du är dum i huvudet. Tyler Hilton är visst bra sådetså. OCH hans version av I won't back down är ungefär den bästa i världen. Släng er i väggen Petty och Cash, (och särskilt era jävla körer). (Han spelade förresten Chris Keller i One tree hill i säsong 2-4, och jag var nog lite smått kär i honom).


Torn on the platform

Mamma säger att jag ska ta svinisvaccin imorgon. Får jag säga att jag vill protestera? Det här känns inte ett dugg bra. Men mot mamma kan man inte protestera, hahah jo det kan man, men inte om sånt här. Om jag inte rymmer!! Bra plan. Fast då måste jag skippa skolan, och då blir det inget basande för mig. Det här känns inte bra!!!!


Det finns inga ord för det på det här jävla språketChillmetoden i all ära, men ibland är jag arg. Just nu är jag arg, och less! Kan det bero på att jag har sovit för lite? Jag har ju trots allt stigit upp i tid två dagar i rad. Det tar på krafterna vill jag lova. Hur lyckas ni andra med det där egentligen? Det är ett mysterium. Jag tror att ni bör vara varsamma närmare jul, för jag ska ju trots allt vakna jättetidigt i 5 veckor till. Där i slutet kommer jag att ha en millimeterkort stubin.

Haha nej ärligt talat så vet jag inte varför, men jag irriterar mig på allt. En del människor vill jag bara spyyyy över, för jag är så fruktansvärt less på all bullshit. BULLSHIT. Jag har inte gjort något annat än att dega hemma på flera dagar, för jag är så fruktansvärt less på att göra saker. Jag har inte repat på helt sjukt jävla länge, inte för att jag är less, det är nog en av de få saker jag inte är less på, men.. en del saker styr ju inte jag över. Jag är less på att träna, jag är less på att plugga (nähä?), jag är less på att vara invaliiiiiiiiiddddddddddd, omg jag är less på alla mina lektioner för jag kan fan inte. Typ teater? och skrivande shit? Är det tänkt att jag ska vara bra på det eller? För det är jag inte. OMG.

Jag taggade att bryta tillvaron igen typ efter jul. Det är sådant jag ser fram emot, men NEJ mamma bullshitar. OMG sluta med bullshit. Jag orkar inte bullshit. Amen vafan skit i det då. Det är ju inte som att hon droppat allt annat vi delat eller så. omg.

Jag vill nog prata med någon, men det är ingen jag vill prata med. Fattar ni nu? Jag behöver slänga ur mig saker, men jag känner ingen jag vill belasta med saker. Fast sådan är jag i allmänhet. Jag tror att jag måste prata med Joakim. Hahahah omg hör ni på mig? Jag vill prata om allvarliga saker med Joakim. Tror vi att Joakim lyssnar på mig? Nej det tror vi inte, men just nu behöver jag snacka med bitchen, just för att han är en bitch. Men litar vi på Jocke? Haha nej det gör vi inte. Koncept meningslöst.

Jag gör för många utkast. Men det är ju bra det också. Då har jag någonstans att plocka upp saker ifrån.

Tack och lov för gitarrer, och ackorden till Idioter. Tack och lov för långa blogginlägg. Tack och lov för att ni läser dem, annars hade det ju kännts meningslöst eller hur? Hahah. Tack och lov för ordet Omg, det är väldigt talande.

Förresten så sa Agnes idag att hennes kompis (som jag aldrig träffat!) tycker att jag verkar cool.
Tack och lov för att det stämmer, hade blivit jobbigt annars.

Nejmen vafan, nu taggar vi livet, hejdå!

En arg Olivia

Jag har inga ord för att vi andas, tänker, känner samma sakDet tog en stund, men så blir det ibland. Om ni orkar, så läs min novell. Kritik tack. Jag vet att den kunde vara bättre, och att den inte följer den klassiska novellens uppbyggnad och sådär. Det är synd att jag inte kan sånt. Och så var jag tvungen att kategoristäda. Sådärja. Lycka till Amanda, det här kan ta en stund. Tack och hej.


Ett förfall


”Ditt lata jävla svin!” Som knivar skar rösten i hans öron. Anna, kvinnan han älskat i 30 år, och fortfarande älskade. Leif kunde höra hennes skrik eka genom hela lägenheten. På senare tid blev det uppenbart att hon inte gjorde detsamma - fortfarande älskade honom tillbaka. Själv var Leif inte den som tog sig ton. Han var den som vände ryggen till problem. Som lät dem passera in genom det ena örat och ut genom det andra, men det här gick inte att ignorera. "Snälla Anna... sluta skrika. Vi kan väl prata om det här som människor?" svarade han med en klump i halsen. Förtvivlat letade han i hennes ögon efter något bekant. Efter något att stödja sig emot, men utan resultat. Anna fortsatte bara att skrika. Hon nämnde saker som egoist, soffpotatis och frånvarande. Sa saker som utmattad, hjälplös, frustrerad, sårad, och ensam. Sedan grät hon. Leif kunde inget annat än att stå stilla. Blickstilla och gloende stod han, helt oförstående, och hoppades att det skulle gå över. Han ville trösta henne. Han ville berätta för henne att allt skulle bli bra, att han skulle bli bra, att han älskade henne, men han visste inte hur, och egentligen visste han nog också att det inte var sant. Det skulle inte bli bra, och efter en stund rann möjligheten ut i sanden. Anna låste in sig i badrummet, fortfarande gråtande, och själv sov han på soffan.
Leif hade rätt i att det inte skulle bli bättre. Inte heller infriades hans förhoppningar om att allt skulle gå tillbaka till det normala. När han kom hem från jobbet några dagar senare möttes han av ett totalt kaos. Han kunde känna att atmosfären var tung redan när han öppnade dörren. När han gick in klev han rakt ned i en hög av skjortor. Han hade aldrig märkt att han haft så mycket kläder som när de låg kringslängda huller om buller i hallen, och fler kom flygande i en rasande fart. Inifrån barnrummen kunde han höra snyftande. Allt Leif kunde känna var en slags tomhet inom sig. Han ställde sig i dörröppningen till det stora sovrummet, och fick viskande fram ett: "S-s-s-ssl..", stannade när rösten fastnade, "Slänger du ut mig nu?". Det var så svagt att Leif trodde att ljudet dränktes av de dunsande ljuden från jeans som föll till marken. Han fick inget svar på en lång stund, men stod ändå väntande och hoppfull, kvar med kroppen på helspänn. Tillslut stannade Anna upp i sitt kastande och svarade, också hon viskande, med ett kort "Ja". Fortfarande med ansiktet vänt mot byrån och väggen harklade hon sig, höjde rösten till normal ton, och med ett försök till att låta stark och självsäker sa hon: "Ja, det gör jag. Jag klarar inte av det här mer." Golvet rasade under honom. "Jordbävning" var allt han hann tänka innan han föll. Föll rakt ner i ett svart och oändligt mörker. "SUBBA! DU KAN INTE BARA KASTA UT MIG!", skrek han så högt han bara kunde. Hon tycktes ha tänkt över det här en längre tid. För hon var helt lugn, men bestämd. "Jo det kan jag" svarade hon. "Det här mitt hus och jag kan kasta ut dig bäst jag vill! Ut med dig nu!" Det nästa Leif hörde var dörren som slog igen bakom honom.

Regnet smattrade på fönstret. Det var grått och mörkt. Längre bort i korridoren utanför sitt kontor hörde han tunga steg. Genast började han rätta till sina papper. Satte sig rakryggad framför datorn på skrivbordet och knappade intensivt på tangenterna, men det var svårt att fokusera. Handtaget trycktes ner. ”Jonsson!” hördes chefens röst som ett muller. Chefen klev in på kontoret. "Jonsson är du full på jobbet nu igen?". Det hade alltså lyst igenom. "Ja fan man måste väl ha sig en bärs här och var" Leif tillade "och lite whisky förstås". Han letade väl efter den grabbiga och sköna sidan hos chefen, men chefen gav Leif en blick som sa att han inte hittat den. "Jo men vafan jag gör ju mitt jobb i alla fall.". Tydligen inte det heller. "Ursäkta konstapeln. Det ska aldrig hända igen", sa han och försökte låta övertygande, letade efter medlidande. Äntligen en reaktion. Chefen öppnade munnen. "Nej det kan du ge dig fan på att det inte ska. För du kommer inte tillbaka hit något mer".  

Såhär i efterhand verkade allt så jävla dumt. Leif hade inte tagit det så hårt i början. Han hade ju pengar till några hyror. Han skulle hinna få ett jobb att försörja sig på innan de tog slut. Så blev inte fallet, men han skulle kunna bo hos polarna tills han fick ett jobb. Så blev inte heller fallet. Det verkade inte finnas ett enda jobb ledigt för honom i hela landet (i alla fall inget som inte låg under hans värdighet), och tillslut tröttnade de bekanta, en efter en, på Leifs snyltande. Det var så han hamnade här i skiten. Det var så det gått till. Det var därför han nu satt på gatan med de 32 kronor resten av samhället hade bestämt att han var värd - totalt. En tant gick förbi. En pensionär var det som stod lågt i status i samhället. Hon tittade ner på Leif. Ibland unnade de honom det. Den här blicken var, som oftast, av avsmak. Avsmak för hans stank, (Leif hade inte sett en dusch på nära en vecka nu), avsmak för hans risiga och ovårdade skägg, avsmak för hans slitna armébyxor som numera var smutsiga helt igenom. Han hade valt dem för att de var mörka. På mörkt tyg syntes inte fläckarna lika tydligt. Det hade Leif kommit på helt själv. Han var ju smart egentligen. Han hade kunnat bli någonting stort. Kvinnan slängde en tia framför honom innan hon gick. "Medlidande" tänkte Leif och tog suckande upp guldpengen från den kalla betongen. 42. Det räckte fortfarande inte till en natt på härbärget, och natt det skulle det bli snart. Det här var sista vändan människor som stegade hem till sina varma kök innan mörkret föll. Allt han själv hade kvar var hoppet. Hoppet om att det en dag skulle bli bra igen. Det var inte mycket att leva på, men han hade lärt sig. Efter ett halvår av ickeexistens hade Leif lärt sig att man behövde någonting att tro på - en strävan. Han strävade efter att få tillbaka allt det som tagits ifrån honom. Även om han nu inte gjorde någon större ansats till förbättring, så hade han i alla fall en plan.
Mörkret hade nu fallit för längesedan. Leif ställde sig upp och började släpande ta sig fram längs med gatan. Det hade börjat regna också. På marken hade det redan börjat bildas små pölar. Det var bäst att försöka hitta skydd under någon presenning i natt. En gång hade han hittat en övergiven byggarbetsplats. Jobbet hade väl stått stilla där ett tag. Det hade varit bra att bo där under byggnadsställningarna, men efter några dagar hade arbetarna kommit tillbaka.
Plötsligt small det till i pannan. Det kändes som att hela huvudet hade sprängts. Han smakade blod och betong i munnen. Runt omkring sig hörde Leif skratten. Den värsta sortens skratt. Unga pojkar hade ett sätt att verkligen lyckas förlöjliga någon med de där skratten de hade. Leif öppnade ögonen och tittade upp. Han såg en blond, tanig kille med mörka ögon som tittade ner på honom. Killen flinade, och Leif såg hur han måttade med foten, och så sparkade han. Rakt i magen. Tydligen tyckte hans kompisar att det såg roligt ut, och följde genast den första killens exempel. Allting brast. Hela kroppen brast. Pojkarna sparkade, och Leif lät dem göra det. Han förstod dem, och trots allt borde han vetat bättre än att vistas ute på gatan såhär sent en helgnatt. När ungarna tröttnat på misshandeln gav de sig av. Leif blev liggande. Det hade tagit hårt. Hela kroppen bultade, och han kunde inte förmå sig att ställa sig upp. "Det var då förjävla typiskt", tänkte han. Marken under honom var fuktig och mer regn hade vräkt ner på honom. Det kunde nog inte bli värre än så här för tillfället. Han var ju redan blöt, så han kunde lika gärna ligga kvar tills det blev morgon igen.
När Leif vaknade igen var det ljust. Han hade lyckats dra sig bort mot husväggen och somnat. Han hade sovit under värre omständigheter. Det var sådant man lärde sig med tiden. Det var dock tidigt på morgonen, så han hade nog inte sovit särskilt länge. Det var svårt att inte bli väckt när solen steg upp. Han hade ju inga rullgardiner precis. Kroppen gjorde inte lika ont längre, så han ställde sig upp och tog in omgivningen. Då upptäckte han med ens var han hamnat någonstans. På andra sidan gatan låg tusen minnen i en hög. Det hade varit deras fik. Leif och Annas. Egentligen var det väl så att det var Annas favoritställe, men de hade gått dit tillsammans. Det var längesen han var här nu. Han bestämde sig för att gå in. Han visste att personalen inte skulle bli överlyckliga över det, men så länge han köpte något och satt i ett hörn utan att göra väsen av sig brukade de lämna honom ifred. Han hade kvar pengar till frukost från gårdagen. Mannen framför honom i kön var långsam. Han tog god tid på sig att ändra sig fram och tillbaka. Leif hade alltid tyckt illa om sådana människor. Som inte hade någon respekt för att andra också stod och väntade, men han hade nog inte rätt att tycka så längre. Han blev mest bara nervös eftersom det gav kassörskan extra tid att inspektera honom. När det blev hans tur gick han igenom rutinen han hade. Leif hade gjort som vana att alltid hala upp pengarna först för att visa att han faktiskt kunde betala. Sedan pekade han på det han ville ha ur disken och mumlade "Kaffe", och tog några steg åt sidan. Sedan gick han och satte sig i ett hörn längst bort. På andra sidan fiket kunde han se en man som också verkade hemlös. Man skulle kunna tro att de skulle förlita sig på, och bli kompis, med varandra alla de som var som han, men så var det inte. De flesta hade lärt sig vilken sorts konkurrens som rådde, och att man inte kunde lita på någon. Alla tog vad de själva behövde, och tvekade aldrig om att stjäla från varandra.
Plötsligt öppnades entrédörren och någon bekant dansade in. En kvinna. Hon skuttade fram skrattande. Leif kände igen det leendet. Det var Anna. Han funderade på något att säga till henne. Han ville gå fram och prata med henne. Det var så längesen nu. Sedan upptäckte Leif mannen som följde henne. Han var lång, mörkhårig, snygg och han höll hårt i Annas hand med ett leende. Hon la armarna om honom och kysste honom. Från sin plats kunde Leif se hur solljuset blänkte från hennes finger. Guld. Han lämnade kaffekoppen halvt urdrucken och smög ut.  
Leif visste var mannen fanns. Den pålitligaste av de som kunde "fixa" fram saker. Det hade han alltid vetat. Han hade pratat med honom några gånger, men han hade aldrig bett om något. Han hade lovat sig själv att han fick dricka hur mycket alkohol han än önskade, men aldrig någonsin börja knarka. Nu hade han bestämt sig för att bända på reglerna, så han travade bestämt iväg mot gränden där Olsson brukade sitta och göra sina affärer. Leif hade tur. Oftast tog det någon vecka innan man fick sin beställning i handen, men någon hade bett om något dussin sprutor utan att hämta upp dem. "Jo nog vet jag vem du är alltid. Jag litar på dig, men jag vill ha mina pengar i slutet av månaden. Okej?", Olssons röst var raspig, och bestämd. Leif tackade tusen gånger om, och lovade att fixa fram pengar trots att han visste att det aldrig skulle hända. Sedan stoppade han försiktigt sprutorna i innerfickan av rocken och travade därifrån. Han visste inte vad som skulle hända härnäst. Kanske var det här slutet. Kanske skulle han dö nu. Hur mycket behövdes för det? Kanske skulle han hamna på sjukhuset med allvarliga skador. Han hoppades på det första. Kanske bli magpumpad? Det hade han hört talas om. Fungerade sådant med heroin?  Skulle någon ens bry sig om att göra den ansträngningen? Troligtvis inte. Han visste inte vad som skulle hända, men han kunde inte fortsätta såhär. Leif förde sprutorna mot armen en och en, stack till, och väntade på regnbågarna.

Lolipop

Jag har en tendens att tycka om allt som är sådär överdrivet piffigt, även om det egentligen inte passar mig. Typ kragar, långa ärmar och höga midjor är egentligen inte min grej, men åh det är ju så fint. 2an och 4an har jag egentligen bara plockat ut för att de är röda. Jag tänkte att man kunde passa på att vara piffig till jul? Fast mest av alla tycker jag om den första. Åh. Se så spetsigt och glansigt och åååh. Fantastiskt alltså. Helt fantastiskt. Nu ska jag bara bli rik också, men det är lugnt för jag och Lovisa har en bli-rik-plan.


The boat that rocked

Vill ni höra något om en helt underbar film? The boat that rocked.

Den handlar helt enkelt om en piratradiostation som sänder från en båt utanför England i mitten av 60-talet.

60-tals rock 'n' roll, vackra pojkar, underbara kläder, fantastiska klippningar.

(jag ska lägga ut ett exempel på det sista imorgon eller så).

Ja ni vet, humor, kärlek och sådant där också, men det är liksom inte så speciellt.

Det som gör den här filmen sådär extra bra, är.. att den är så HÄRLIG!

ÅH jag är så innerligt glad såhär efteråt. Så fint. Så fint. Jag älskar den här filmen. Se den nu tack!


Nörderier och fånigheter

Jag funderade på att göra något idag, men jag kände att 'idag vill jag bara tänka på mig själv'.

Jag har gått runt med min nya macrolins, spelat min absoluta favoritvinyl - Led Zeppelin IV, och spelat KH på Lcd-tvn. Mäktigt med stor bild. Jag klarade det jag suttit fast på sedan i våras. Iofs har jag spelat ca 3 gånger i sommar och ingen gång i höst, men jag kände ändå att IDAG ÄR DAGEN, och idag var dagen. Nu klagar vi inte på att jag spelar tvspel. Jag tycker om KH så mycket. Så jättemycket. Haha. Jag vet att ni också gillar det egentligen. Lika bra att passa på nu innan man blir allt för gammal eller hur?! Bra då är vi överens. Imorgon blir det storloppis för hela slanten. Puss på det.


Close-up-lördag


+10

Idag fick jag ett paket. Pro high-quality optical filters. Ett +10 close-up-filter alltså. Nu har jag det jag gör i helgen.

Nedan: Samma avstånd - med och utan macrolins.
(På utan blir det överdrivna linjer pga. nedsatt kvalla via animationen, hihi).


Hehe

Olivia borde verkligen lära sig att logga ut sin blogg när hon ger bort sin dator.


Föresten kan jag meddela att om man slumpar fram ett visdomsord på google kan man få detta

"När man haft riktigt bråttom måste man stanna upp och vänta på sin själ"

- ett kinesiskt ordspråk

 

FUNDERA PÅ DEN NI

hejThey keep passing by

Ikväll såg ut såhär. Inga revolutioner, men ändå. Jag skulle vilja ta bilder i rusningstrafik. Vi får se.


två brev

På grund av internet och sms får man ju så sällan brev nu för tiden, och jag blir lika glad varje gång det trillar ner ett till mig i brevlådan. Det behöver inte stå något särskilt egentligen. Det är fint ändå. Idag råkade det komma två stycken på samma gång. Det första löd ungefär såhär:

Hej Oliven
Jag satt på tunnelbanan (mot Skarpnäck) och läste Metro. Ja, jag försöker ju se ut som alla andra som transporterar sin kropp med tunnelbanan läsandes metro eller City. Då hittade jag dem här bilagan om foto och på fjärde sidan en lista över fotoutbildningar. Tänkte på dig och skickar den.
När jag och farfar städade vinden så konstaterade vi att det där fanns 3 olika storlekar av gamla resväskor - så gamla att de är från farfars morfar. Vill du ha en eller flera? Hittade också en s.k. Beauty Box från 50-talet som jag fick i julklapp av Mikko 1959. Kan det vá nå´t? /farmor


Åh det var fint. Och JA, JA det kan det verkligen! Jag funderar över att skicka ett handskrivet brev tillbaka bara för att det var så fint att få brev. Fast jag vet ju att vuxna inte tycker att det är samma revolution som jag. Dessutom får de en massa (mindre trevliga kanske) kuvert hela tiden.

I det andra brevet stod det ungefär såhär: Tja Olivia! Lova nu att inte sätta upp de här på nåt ställe du inte får ;)
Det var inte riktigt lika fint. Det var mest bara töntigt haha. Med brevet låg iaf 3 klistermärken från Bloglovin'. HAHA jag hann!! Vad jag nu ska med dem till.

Ja det var bara det jag tänkte säga. Jag tänkte gå ut och öva mer på lång slutartid nu.
(btw, så vet jag att folk klagar på att jag har mycket text i mina inlägg? asså ärligt så tycker jag inte att det här är mycket, men bajs på er. jag ska korta ner, promise).

There's a bit of penis in all of us

Under hålet hittade vi den mest fantastiska sidan någonsin. Sloganizer.

Allt jag kan säga är att när jag fick inläggsrubriken skrattade jag i flera minuter tills jag började gråta.

Så bra humor har jag.

Jag kan också säga att man faktiskt fick tusen gånger bättre självförtroende.

Det blir så när datorn gång på gång berättar för en hur grym man är.


facepalm

Jag skrattade.

(Frågan är ju varför jag var på skolan 7.40 när jag börjar 8.25. tänk på den)


pics of '06 - '07

Jag har länge velat redigera gamla semesterbilder, och lägga upp dem. Mest pågrund av att jag vet att jag tagit ett par bra under åren innan jag förstod vad bra foton var. Dessutom visste jag inte vad bra redigering var heller så bilder med bra potential blev fruktansvärt dåliga istället. Nu har jag äntligen tagit tag i problemet. Det blev inte så många. Mer exakt blev det 2 från Paris (2006) och 3 från New York (2007). Så.. The very best of Olivia semesterpictures.

1. I Triumfbågen 2. Eiffeltornet 3. Brooklyn Bridge (+min fader) 4. Empire State Building 5. Lite Manhattan skyline


Elena Kalis

Någonstans på Bahamas finns det en dam som heter Elena Kalis. Elena tar undervattensbilder. Kanske är det bara för att de är just sådana som jag blir alldelens tagen. Eller så är det för att de är helt fantastiska helt enkelt. Hon har bla. en kollektion som hon kallar för "Alice in Waterland". Sådana här bilden vill jag ta. Såhär underbart fint. Åh. Gör er själva en tjänst och gå in och titta på hennes portfolio här.

Mina favoriter är 3 och 5 (räknat vänster till höger).


Saw VI -->

Jag sitter och söker på bilder och trailers för Saw VI. Jag är arg för att den inte går på bio i Umeå. Jag är så galet taggad. Fast ändå inte. Det är obehagligt. Riktigt jävla obehagligt, och seriöst Saw VI?  Första filmen var riktigt bra! 2an var också bra! Nu vill jag bara veta hur det slutar. Fast ärligt talat.. det är ganska mycket ångest också, och så ska väl skräckfilmer vara. Jag hittade en poster för filmen där det stod "The final piece of the puzzle" och någon med "Jigsaw's scheme will finally be understood", och hoppet tändes. Nu är det slut!!!! Sedan hittade jag det här:

"With "Saw VI" due to open in the usual October slot, Lionsgate has greenlit "Saw VII" with a January start of production."

Källa

Så jag gick in på Lionsgate's hemsida.. och nog har de själva länkat till något liknande. Saw VII ligger dessutom på imdb, dock med endast två personer i rollbesättningen just nu.

PÅ RIKTIGT?! 7? När ska det sluta?! Viktoria nämnde någon gång att rollerna blivit satta enda till film 13, men det vet jag inte om jag vill tro på. Jag hittar inget underlag för det. Jag tyckte 2 filmer räckte!! De håller tydligen inte med mig. Idioter.


Åska

Såhär ser det ut när det blixtrar i Turkiet. (och jag fick gifen att fungera. Hurra!)

33 öre

Idag fick jag inte åka buss. Jag var så otroligt underbart duktig att jag vaknade direkt imorse. Jag var jätte i tid till bussen. Men jag klev på och insåg att nej.. jag hade 0,33 kronor på min mobil... what's up with smssystemet egentligen? det suger röv. Jag stod där och busschaffisen stirrade på mig. Jag utbrast "fan... nej jag har inga pengar". Sedan tänkte jag att om Agnes hade varit på bussen så hade hon kommit och räddat mig nu. Det var hon tydligen, men jag hörde henne inte, hon skriker lågt. Så jag vände och klev ut, och hon stirrade på mig. Den jäveln. Tur för mig att jag är så duktig och hade en massa tid så att jag kunde stega hem och sedan cykla och ändå ha en massa marginal. Men det hade jag inte föredragit.

Den jäveln till chaffis. Hur mågna fejkar sin bussbiljett varje dag? Jättemånga. Hur många av dem släpper hon på? Alla. Men mig är det synd om., och mig stirrar hon bara skeptiskt på. Den jäveln. Hon var blond och i någon form av medelålder. Jag lovar att om jag hade varit en ung, snygg kille så hade jag fått åka ändå. Hon såg ut så. Som en pedofiltant. Som dregglar efter unga killar. Men nej, jag är inte kille och jag hade 35 öre för lite för att få åka buss. Men vadå? Hon är en gammal skruttig busschaffis, och jag är en ung och otroligt cool ungdom med hela livet framför mig. Jag hade säkert mer på mobilen än hon har i timlön ändå så, jag vinner. Där fick hon, den äckliga peddotanten.

Kämparglöd

Nu har jag kämpat med min nya design. Den vill inte bli riktigt rätt. Nu ser det äntligen rätt ut överallt förutom i mitt Firefox på macen. Där blir den vänstra ramkanten för bred så att headern hamnar snett. I FF på pcn är det dock rätt, och i Safari på macen också, OCH i förhandsgranskningen i FF på macen, men inte på den riktiga sidan. ÅH jag förstår mig inte på det här. Om det någon annan med mac som kan kolla om det stämmer i FF så skulle det göra min dag. (:

Så ja, jag klassar det som klart nu! (Även om jag egentligen borde göra några småjusteringar med karusellbilden, typsnitt etc.) Så vad säger ni tummen upp eller ner?!

Helgbilder


N00bfår!!!!

Med tanke på Agnes kommentar om att hon misstas för noobfår så tänkte jag posta videon här igen. För jag vet nog att ni är många som inte har sett den. Och det mina vänner är nog den viktigaste saken man ska ha på sin things to do before I die-lista. Filmen är baserad på skräckkomedin Black Sheep och är förövrigt sjukt proffsig. (På grund av batteribrist hade vi dessutom inga omtagningar). Detta är Olivia och Frida för ca ett år sedan (att det är så länge sedan ändå). Så här kommer den:

N00bfårens långa vandring.


Agnes kommentarer del 3

Agnes kommentarer del3.

- Jag vet inte vad du prata om men jag är arg med dig!!!
Jävla dan.

Jag blir så sjukt glad när du är på min sida! Tack för stödet!

- Vad jag apsolut gillar mäst är att se ett possitivt inlägg. Det gör min dag!
Jag tror inte att jag kan umgås med dig längre...

- Det var en gång en apa
som inte kunde rapa
och när han skulle rapa
så rapa han såhär!

hahahahahhaha irlgarv


- Hjärtklubbor gillar vi starkt.
<3klubbor är typ det bästa som finns. Även om de smakar bajs, är mosade och ett halvår gamla :)

- OLIVIA om man söker på mitt namn på google(jagvetattjagärcoolsomgörsådant) så kommer N00bfårens långa vandring upp. Nu kommer alla att tro att jag är ett n00bfår. Tack.
WOW! SJUKT VARSÅGOD! Du kommer få sjukaste statusen! Att vara n00bfår är ungefär rank #1.

- Och söker man på Intern Revolt kommer denna bild upp
http://2.bp.blogspot.com/_xHQgaqFbFvE/Rp9g-dhvADI/AAAAAAAABBg/N6CH7h7zVFI/s400/bush_chimp.jpg

tänkte bara säga det.

Jamen det stämmer ju! Det är precis sådär vi är!!!

RÖD

JÄVLAR! JAG GLÖMDE BORT KENTS RELEASE?!!?! VAD HÄNDE?

Albumet kom torsdag morgon, det är väldigt synthigt,

och låtarna är ganska lika varandra just därför, men det är ändå bra.

Fast å andra sidan tycker man alltid att allt låter likadant

innan man hunnit sätta in sig i det ordentligt.

Min favorit är just nu Idioter tror jag..

Lyssna på plattan nu HÄR!

 

(förresten måste jag få påpeka hur jävla snygg omslaget är!!)


Worlds greatest


AK

"Jag är kåt, tar bussen"


Ett samtal

- Du har en hund som heter Patrik!
- Vem har en vad som heter vad?
- Du har en hund som heter Patrik!
- Nej men det har jag inte...
- Men du har en fotboll som heter Patrik?
- Ja det kanske jag har!
- Jag är Nils Lillebror
- Hahah ja jag vet det
- Men Svante, du har ju träffat Olivia, det är hon som brukar vara på skärmen, med det mörka håret
- Luigi?! :D

HAHAHHAHAH


1337

Ville bara säga't.


EMA 2009

Nu är det inte länge kvar tills EMA drar igång för 16:e året i rad! Jag har längtat så! Vi hoppas på att Kings of Leon drar hem många priser! Men vi hejar också på band som The Killers, och Coldplay. Såklart! Jag borde väl egentligen plugga en massa matte, men nej. Jag ska sitta bänkad vid tvn! This calls for popcorn? Ohyes.

Jag är dock lite besviken över att Katy Perry ska vara programledare igen. I och för sig så gjorde hon bra ifrån sig förra året, men jag är övertygad om att det finns andra som skulle kunna göra det lika bra. Upprepning är tråkigt. Det är bra med förändringar. Det vet jag och Alice. Så det så.

Så sätt er framför tvn nu, logga in på msn, och sitt och disskutera hela showen med mig. Bra då har vi en deal!
Och en grej till! Se till att turbobesöka min blogg, så att den blir känd, så att det är jag som får åka till EMA nästa år istället för Kenza. Bra då har vi en deal till!


n00bolivia

Idag mina vänner har jag tränat som en duktig jävel. Vi har dock ett problem... jag tränade med två minervagymnasiumbarn. Det ska man inte göra. På Minerva gymnasium har alla inriktning Friskvård och är huritga och sportiga och vältränade. Jag gick i fotboll på lågstadiet.. räknas det? Vi kan säga så att en del tog i mer än andra och så vidare, menmen att försöka är inte så fyskam det heller. Man måste kämpa sig uppåt. Det är tur för mina vänner att de är så förbannat härliga, och det är tur för mig att de pushar mig.

Nu skriver jag ett inlägg utan mening. Tänk. Det var väl ett tag sedan jag försökte berätta ingenting? (Ja jag har skrivit orelevanta saker till och från, men inte meningslösa!!)

Sedan tänkte jag skriva ett band jag insett att jag (fortfarande) gillar. Jag tänkte erkänna det helt enkelt eftersom jag började tycka att det är fånigt att skämmas för musiken man gillar. Det är fånigt ju, men vet ni vad? Nu ändrar jag mig. Jag tänker inte berätta det. Jag kommer att få ångest. Ni kommer att tycka illa om mig. :( Allt ni vet är att jag har en mörk, pinsam hemlighet. Klura på det ni.

Det var väl kanske något mer jag skulle slänga ur mig nu? Det var det säkert.

Jo kanske att Amanda tyckte att jag skulle lägga ut novellen på bloggen. Det... kanske händer en dag. Jag har rättat den lite grand i alla fall... men jag vet inte... ingen utom Dan har läst den hela versionen... Jag vill kanske att Dan ska vara unik. Nej det vill jag inte. Hahahah vad jag svamlar. MEN vad har man en blogg till?! ÄH. Jag. ÄH. Bajs. Bajs. Jag är hungrig.

Jag har insett också att jag inte gillar att svara på kommentarer med kommentarer. Det känns fånigt. Fast att svara på dem i inlägg känns ännu fånigare.

Haha shit om ni läser det här fortfarande. Ni tror att det ska komma något vettigt i slutet eller hur?

"om du inte lagt dig innan halv 12
så är du en dålig person
du kommer va misslyckad då
du kommer inte klara det
n00b"

Jag en dålig, misslyckad n00b.

(Det ni. Det var ett vettigt slut.)

bajs

Dan.. Dan... Dan skrev att min novell "dock är läsvärd". Vad var det för något? Jag är förolämpad. Min novell är inte "dock läsvärd". Den är bra! Jag ogillade den fram till nu. Nu när han kommer med sina falska anklagelser. Den är bra ju!!!! Inte det bästa jag har skrivit, men ändå riktigt bra. Dan pissar också på Monicas skrivregler. Det är inte okej! De har jag kämpat för i 3 år, och jag litar mer på Monica. Varför? För att jag är arg. Därför! Och för att Monica äger, och....... JA. Bajs. Bajs. Bajs. Bajs. Jag bestämde igår att jag skulle vara mer nogrann med det jag publicerade därför att... ja, men nu fna ändrar jag mig!!! Jag tänker spontanskriva skit, och jag tänker vara arg. JAG ÄR ARG! OKEJ?! BRA.

Jag kanske måste bli bättre på att ta kritik. Måste man vara bra på det? Nej det måste man inte!! I alla fall inte när ....................................bahjs

Om något vackert

Ibland går man runt och önskar sig saker. Man skulle till exempel kunna önska sig en ny gitarr, en vacker pojke inflätad i slutet av sina fingertoppar, eller fred på jorden. Jag, jag önskar just i detta nu att jag fick vara platinablond, ha lösognfransar varje dag, ha smala långa ben, en perfekt klippt lugg, ett vackert leende, en fin profil. Jag önskar att jag var vacker. En av de vackraste flickor jag vet heter Shelley Mulshine. Tänk om man fick ha ett så underbart fint namn. Tänk om man fick vara halvamerikan. Tänk om man fick vara 18 år och ramla runt i stockholm.En annan vacker flicka det är Emma. Emma klär bra i 50-, 60-, och 70-talsklännigar. Emma klär bra i vintage.
Det skulle jag också vilja göra. Jag skulle vilja vara honungsblond och korthårig och passa i det. Jag skulle vilja kunna sminka Twiggyögon utan att se ut som endast ett emo. Jag skulle vilja kunna bära upp rosetter och broscher utan att det ser påklistrat ut. Jag skulle vilja vara kreativ. Jag skulle vilja kunna bära upp sailorklänningar och röda strumpbyxor.

 

Men inget av det här kan jag. Det är väl så att man alltid önskar sig det man inte kan få? Det har jag i alla fall påstått i ett tal en gång. Det jag minst av allt vill just nu är att vara kort, asiat, svarthårig, och .. ja.. nej det tar vi inte nu. Men vad ska man göra så säg? Ingenting, och jag vet inte varför jag svammlar om det här nu. Jag är väl bara lite väl inne i mina tankar idag.


fyra

4 felstavningar jag inte tål:
possitivt
mäst
apsolut
fåtölj (jag vet det stavas så, men jag tål det inte!)

4 finaste på människor:
blå ögon
vackra leenden
mjuka fingrar

hjärtslag

4 fina känslor:
värme
hud mot hud
nostalgi

andetag

4 saker som muntrar upp extra mycket:
spontana kramar
If I can dream - Elvis Presley

smittande skratt
solen i ögonen

4 vackra ord:
jag
tycker
om
dig


Jag försöker att hålla mig vid ytan allt jag kan

I Fredags hade Lars Winnerbäck turnépremiär i Göteborg. Jag gick in på Rockfoto och läste en rescension. Matilda Lindblom var tydligen inte ett dugg imponerad.

"Lars Winnerbäck spelar nya låtar utan något vidare mellansnack och jag fastnar i tanken på att man blir mer imponerad av ljusshowen på scen, än det musikaliska.

Lars Winnerbäcks fans som annars så troget brukar bjuda på allsång och skön stämning med självklara, tvivelaktiga, tonåriga influenser saknas idag. Eller så tycker de som jag, att sörjan nästan är outhärdlig. Eller så har det fått stanna hemma ikväll för att ge plats åt de som kan betala trehundraundranittio kronor för en biljett. Hur som helst. De låtar som imponerar är få.
Hugger I Sten bevaras i orginal tappning och blir avskalad med enbart Winnerback och en elgitarr. Då stämmer även publiken upp till traditionell allsång men det är i stort sett den enda låten det händer på."
Läs hela artikeln här.

Jag börjar bli orolig. Jag gillar Lars Winnerbäcks mellansnack, och jag gillar när han låter personlig, och jag gillar hans gamla låtar tusen gången mer än hans nya. Men sen är det ju också så att Lars alltid är Lars ändå, och det mesta blir vad man själv gör det till. Sådetså. Jag tänker gå dit med fantastiska människor, jag tänker stå längst fram och skrika halsen sönder och samman, jag tänker hoppa upp och ner tills jag faller ihop, jag tänker flyta bort i nostalgi till texterna, och jag tänker Ä-L-S-K-A det.


Ärligt talat så tycker jag att det här låter som stämning. Det kan inte varit så illa.

 

BARA 25 DAGAR KVAR NU!


Påtal om allt

Jag bakar smörbollar.
Och agnes äger.

Round round the ferris wheel

Just nu sitter jag och tittar på Disney's Alice i Underlandet här. (I allmänhet bra sida att titta på streamad film).

Det är fint. Det är åh så fint. Ännu finare är det om man äter hjärtklubbor samtidigt. Det gör jag. Åh.

 

"If I had a world of my own everything would be nonsense".