Vinyllycka

Idag är det den 28 Mars och Markus Krunegård släpper Mänsklig Värme! Om två dagar ser jag honom på Folkets hus. Jag har förhandsbokat även denna skiva på vinyl sedan länge. Till min besvikelse löd mailet imorse "Försenad från leverantör". Med räds icket. När jag kom hem hittade jag ändå något i min brevlåda.




Hurra vad fin! Denna kommer göra sig så fantastiskt bra på i en av ramarna på min vägg. Dessutom fick jag nu även med alla deluxe-spår från skivan!




Och när man sedant vikt ut den en bit inser man att den där The Used-loggan i omslaget inte är en riktig del av det. Knytnäven är den riktiga bilden och loggan är en stencil!!

Just nu har jag påbörjat lyssningen av Mänsklig Värme och här hittills mer än nöjd. Den fantastiska musikvår som detta är har börjat! Nu väntar ännu mer fantastiska skivsläpp av bland annat Marilyn Manson, The Hives och Kent! Skål för vår!

Tisdagsmat


Håller på att experimentera mig fram till den perfekta tomatsoppan. Ska dela med mig av receptet när jag lyckats. Denna blev helt okej till smak men helt horribel till utseende som ni kanske kan se.


Åt avokado istället. Bra brunch.


En maträtt jag inte riktigt vet vad den heter, men biff, ägg, potatis, rostad baguette (så himla kul!!), lök, och en sallad på spenat, champinjoner och dijonsenap om mina smaklökar fungerar som de ska.

Och till alla som klagar på mig som lägger ut bilder på mat, samt att jag gör AVACERAD SHIT: Tomatsoppa tar 10 minuter att göra. Middagen har jag inte lagat. Sluta whina på mig och få mig att låta pretantiös bara för att ni är lazy out of this world. Vore roligt om någon blev inspirerad istället. Är det någon där ute som blir det? Mat äger ♥. Hejdå.

Tisdag


Idag har det varit utvecklingssamtalsdag på Midgård och eftersom jag har mitt utvecklingssamtal nästa vecka har jag pysslat med andra saker i varierande produktivitetsgrad. Bland annat sett det sista avsnittet av Skins någonsin. Så himla sorgligt att det är slut.


Läst nya FOTO och lärt mig detta. Jahapp.


Klippt.


Provblekt.


Och läst. Nu när ni blivit ledda genom min dag i perfekt tänkte jag gå över till futurum. Jag tänker fortsättningsvis göra ännu ett inlägg fast med mat, titta på prequel:en (?) till andra säsongen av Game of Thrones som börjar nästa vecka!!!!!, duscha, läsa mer, och kanske spela lite Skyrim.

Det var min tisdag. Hejdå.

Maja 19 år!

Igår fyllde Maja 19 så vi åkte dit och blev bjudna på vegetarisk lasagne och något de kallar Better than sex cake.

Tittade lite i en bok med album man tydligen MÅSTE höra. Ska sätta mig in i Beck om jag förstått det rätt.

Och spelade Alias som kanske är världens bästa spel.

They take up space but still nothing's wasted


Dagen är kommen. Vulnerable är här! och FYFAN VAD JÄVLA BRA!!

Det har gått 10 år sedan det självbetitlade debutalbumet och trots att The Used tydligt använder sig av nya stilar och experimenterar med ljud som aldrig tidigare lyckas de alltid hålla sig kvar i sina rötter. Det är ett perfekt exempel på ett band som alltid kommer att minnas var de kommer ifrån trots att de precis som alla andra hittar nya sound och förnyar sig. Hur till exempel The Used och dupstep kan gå ihop kommer jag aldrig att förstå, men det FUNKAR. Låten Shine låter nästan som en popdänga i både text, uppbyggnad och sound, men ändå inte alls! Jag är så imponerad hur de om och om igen lyckas bryta normerna. Jag kommer alltid att älska The Used. Alltid.

Nu går jag bara och väntar på att vinylen jag förhandsbokade för några veckor sedan ska trilla ner som ett brev på posten.

Favoritspår såhär långt:
  • Kiss it goodbye
  • Now that you're dead
  • Hands and faces

 

Jaja gå och lyssna nu.


Studs






Trodde först inte att det fanns något man kunde göra med så små nitar, men tog för någon vecka sen fram skjortan jag köpt, gett bort och fått tillbaka och pimpade den lite. Nu är den helt plötsligt användbar igen.

Andra cv-bilder


Fotade till Nils' cv för väldigt många veckor sedan. Måste för övrigt hitta mig en ny fotobakgrund.

Ung Företagssamhet


Igår travade vi runt bland allt folk och alla montrar på UF-mässan. Jag släpade med mig kameran dit för att sedan glömma att jag gick och bar på den, men en bild fick jag med mig hem i alla fall.


Och även dessa två. Köpte en sådan här liten parfymbehållare till mamma för kanske 1,5 år sedan som gick sönder efter 1 år och sedan dess har jag letat efter något ställe där man kan köpa en ny, och lyckan när jag hittade ett uf-företag som sålde dem i olika färger. Otroligt smart och bra grej, så jag köpte varsin till mig och mamma. Är för övrigt gladast i världen att det inte är jag som står i de där montrarna. Det kan faktiskt vara en av de jobbigaste sakerna som finns. Avundas er ej.

Put on ya cape, you a super hoe


Nu måste jag ta tillfället i akt att skriva om en lite unpopular opinion jag har. Jag ÄLSKAR Stupid Hoe.

Jag har gått och blivit förälskad i en låt av en mainstream-artist. Jag hatar i allmänhet hiphop och rnb, men stupid hoes is so wack och jag bara älskar det. Jag vet inte om Nicki Minaj försöker vara ironisk när hon sjunger låten, men det är så jag lyssnar på den. Det är en sådan där låt som får en att vilja hoppa och skrika. Man tänker på alla jävla Stupid hoes (och som den hatiska person jag är har jag många sådana), men för en gångs skull känner man bara glädje när man skriker FUCK A STUPID HOE. Låten är så sprudlande och full av energi, texten är helt jävla knas men på sina ställen fruktansvärt fyndig, videon gör att man vill skratta och få ett epilepsi-anfall samtidigt. Det går inte att inte vara glad! Jag har fått kritik för det här, men jag svarar bara: You a stupid hoe.

Det är ett strukturerat kaos. Basen dunkar i hela rummet, både Nickis minspel och varierande röstlägen har en lockande lekfullhet över sig, och allting bara skriker originalitet. Jag förstår i ärlighetens namn inte hur så många kan hata denna låt. Jag vill bara dansa!

(Plus att Nicki Minaj är så jävla SNYGG, men det är inte direkt specifikt för just detta).
(Parantes 2: Det är förbjudet att lyssna på låten genom skoldatorernas högtalare. Använd något med feeling eller åtminstone ett par hörlurar så att det känns).

Sportlovsmat


Olivia + Victor + Mat är en ganska bra kombination så jag tänkte att jag kunde visa några bilder på mat från lovet eftersom jag liks har dem liggandes. Här har vi en american pancake med nutella och hallon om det inte syns.


Quesadillas.


Detta ser kanske inte så gott ut, men om jag berättar att detta gish är på väg att bli brownies med marshmallows och oreos kanske ni själva kan spekulera i om det var gott eller inte.


Drömsk.

Det är först när man ger upp som det blir något nytt


Idag är det soligt och vårigt. Jag är allmänt hyperaktiv och lycklig och har en fantastiskt bra hårdag som jag önskar att någon kunde fotografera, men istället desperat försökte att få på bild själv. Det gick inte så bra. Ser bara hur ful den där hårnålen är mitt i ett ruffsigt fågelbo, men ändå. Bra dag idag.

Harry Potter-festen

I fredags hade vi den sedan långt tillbaka planerade Harry Potter-festen hemma hos Amanda med resten av rollspelsgänget (obs! vi är inget rollspelsgäng på riktigt). Såhär såg det ut när vi klev in i stora salen som hade ett bord fyllt av med ckoladgrodor, pumpapastejer, bertie botts bönor, diverse tårtor m.m.

Maja som Professor Trelawney.

Och så bryggde vi vår egen honungsöl (som bestod av varken honung eller öl, men gott vare).

Team Slytherin med Draco Malfoy och Pansy Parkinson.

och mer än så blev det inte från mitt håll eftersom min kamera lever lite sitt egna liv, men jag lånade i alla fall en gruppbild av Amanda för att visa hur fina alla andra också var.

OCH jag såg mitt första norrsken någonsin! Magisk kväll helt enkelt.

Några egendomliga saker

<!DOCTYPEhtmlPUBLIC"-//W3C//DTDXHTML1.0Transitional//EN""http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<htmlxmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<title>${BlogTitle}-${PageTitle}</title>
<metahttp-equiv="Content-Type"content="text/html;charset=ISO-8859-1"/>
<metaname="generator"content="${AppUrl}"/>
<linkrel="stylesheet"href="${BlogUrl}style.css"type="text/css"/>
<linkrel="alternate"href="${BlogUrl}index.rss"type="application/rss+xml"title="RSS2.0"/>
<scripttype="text/javascript"src="http://static.blogg.se/public/js/script_blogg.js"></script>
<scripttype="text/javascript"src="http://static.blogg.se/shared/js/script.js"></script>
</head>
<body>
<divid="wrapper">
<ahref="/index.html"><divid="header">
</div></a>
<divid="content">
<tag:entrylistlimit="300">
<aname="a${EntryNum}"></a>
<h3>${EntryTitle}</h3>
<div>
${EntryDate}-${EntryTime}<br/>
<ahref="${EntryCategoryLink}">${EntryCategoryName}</a><fontcolor="black">/</font>
<ahref="${EntryPermaLink}#comment">Kommentarer(${EntryCommentCount})</a></div>
<div>${EntryBody}</div>
<hr/>
</tag:entrylist>
</div>
<divid="side">
<div>
<center>
<div>OliviaAlm</div>
<ul>
<li><ahref="http://owee.blogg.se/2010/december/dag-01-om-mig.html">Ommig</a></li>
<li><ahref="http://hourstildawn.tumblr.com">Tumblr</a></li>
<li><ahref="http://twitter.com/Alm_">Twitter</a></li>
<li><ahref="http://copygr.am/oliviaalm">Copygram</a></li>
<li><ahref="http://open.spotify.com/user/oliviaalm">Spotify</a></li>
</ul>
<div>Kategorier</div>
<ul>
<tag:categorylist>
<li><ahref="${CategoryLink}">${CategoryName}</a></li>
</tag:categorylist>
</ul>
<div>Arkiv</div>
<ul>
<tag:archivelist>
<li><ahref="${ArchiveLink}">${ArchiveName}</a></li>
</tag:archivelist>
</ul>
</center>
</div>
</div>
</div>
<imgsrc="http://stats.blogg.se/?id=${BlogID}"border="0"width="0"height="0"alt=""/>
</body>
</html>
Obii-wan är numera ett minne blott och jag kunde inte vara gladare över att äntligen få blogga igen. Nejmen faktiskt. Har saknat det lite grann, och det verkar i alla fall några av er också ha gjort, trots att jag fick många komplimanger för paus-texten. Jaja Last man standing är över för resten av livet. Det känns lite sorgligt om jag ska vara ärlig.
Har några inlägg på g, men vi börjar lite smått såhär med några små saker om den riktiga Olivia:
  • Jag kan inte använda toaletten brevid köket om det står mat framme. (Alltså okej om det inte är jättepanik, kissar inte hellre på mig än byter toalett).
  • Jag har ständigt lock för öronen, sådär att jag glömmer bort att jag har det förutom de enstaka gånger när det plötsligt släpper för en minut eller så.
  • Jag har nyligen självdiagnoserat mig själv med laktosintolerans fast jag egentligen inte tror att jag har det.
På återseende.

Min tisdag i prylar




Sprang runt Umeå med Maja och kom hem med detta + ett par skor som dyker upp senare och en mintgrön plissérad kjol som inte ville göra sig så bra på bild. Jag tröstar mitt samvete med att jag inte är på stan särskilt ofta och att det är därför det blir så mycket på en gång när jag väl är det.

Shoes


Siffror

10 saker jag tycker om:
Roliga kunder
Vår
Tequila
Coleslaw
Pussar
Spontana ambitionsanfall
Snyggdagar
Sälar
Skins
Tydligen ord på S

9 saker jag tycker mindre om:
Trött-/hungerhumör
Eternity-tatueringar \infty
Bajs. Hatar bajs. De som inte plockar upp hundbajset efter sig är mina värsta fiender. HATAR ER!!!
Att försova sig
Ordet "lingonvecka"
Mitt ID-kort
Serverproblem
Lök
Five

8 bloggar jag läser:
http://sgtsalt.blogg.se
http://kaptenboelja.blogg.se/
http://limeamanda.blogg.se
http://grodprins.blogg.se
http://singforyoursupperblog.com/
http://midnattsgatan.blogspot.com/
http://ronjaengberg.blogg.se/
http://anetteedlund.spotlife.se

7 saker jag vill göra i framtiden:
Flytta hemifrån
Se The Used live
Volntärarbeta i Kenya
Studera civilekonomi
Göra ett utbyte
Ha en speldator (haha varför vill jag det?)
Gå på ett bröllop

6 favoritaktiviteter:
Gå på konsert
Hemmafesta (alltså.. älskar!!)
Ligga och dra sig i sängen med en varm Victor med kalla öron
Åka longboard
Internetshoppa (tyvärr)
Resa

5 saker jag är rädd för:
Mörker
Ensamhet
Kritik
Sjukdomar
"Sås"-skylten i matsalen

4 ord som beskriver mig:
Tankspridd
Cynisk
Självständig
Materialistisk

3 saker jag ser fram emot:
Harry Potter-fest
Vårens alla underbara skivsläpp
London

2 böcker jag tycker om:
Inte som andra döttrar
The long hard road out of hell

1 bra låt:
Graveyard - Feist

USA Blues

Så var årets första par shorts köpta. De heter USA Blues, sitter som en smäck och kommer från Monkeystore.

Våroutfit


Earcuff - Josign | Svarta sammetskängor - Dr. Martens | Bookbook - Twelve South
Linne + Nagellack - Kan Dee Shop | Jeansshorts - Runwaydreamz | Crystal Bullet-halsband - Unearthen

Jag börjar sakta men säkert bygga min drömoutfit för våren, och jag tänkte bara dela med mig lite över hur den önskvärt skulle komma att se ut.

Jag påbörjade detta kollage för några veckor sedan och sedan dök denna outfit-tävling upp på Kan Dee's blogg, så nu slår vi några flugor i samma smäll och deltar i den också. Tycker det är ett underbart koncept. För bygga kollage är så himla kul, och tävlingar är kul de med. Ni har några dagar på er om ni vill vara med så kör hårt.

Klädbytardag


Idag bytte vi i "Hipster-klubben" lite kläder med varandra.


Jag kom bland annat hem med en jeansskjorta jag köpte på HM en gång, blev less på och gav bort till Agnes.


"Dagens Outfit"

Bookbook




Har äntligen lyckats köpa den kära Bookbook från Twelve south som jag velat ha så länge, och jag är så himla nöjd!!! Den är handgjord i äkta begagnat läder och jag älskar att kunna ha allt på samma ställe, och nu kan jag ringa upp även min plånbok om jag råkar förlägga den.

Var god tryck F5

Tog äntligen tag i det. Så himla nöjd. Har vänsterställt bilderna i de senaste inläggen, men det kommer fortsätta se lite rörigt ut tills jag kommit igång med att använda större. Såg också att det var lite bajs med siden på ett ställe. Men det tar vi senare.

Nu godnatt.