All you say is "Damn! Damn! Damn! my feet just wanna touch new ground"Här är HandSome UF-bild #2 för imorgon klockan 08:20 drar jag med hela arenagänget på regionala UF-mässa i Skellefteå. Vi lämnar alla problem hemma i två dagar och lägger all fokus på detta tills vi kommer hem igen lagom till Umeå Open. Herre vad jag är nervös. Pinkar på mig. Okej nej det gör jag inte, men nästan. Vi ska hålla en fyra minuters redovisning av vårat företag inför juryn också. Min scenskräck kommer inte göra mig gott. Jag kommer glömma hela mitt liv hemma. Var är vårt strykjärn??!?!? La ner för mycket tid på töntiga spel ikväll och för lite på packning. Pluggandet sen? Skulle ta tag i det i helgen, men den var rubbad om något. Åh gud. Har nog aldrig varit såhär stressad någonsin. Frågan är ju om jag kommer sova inatt. Bryter nog ihop mentalt snart. Stöd tack. Tänk lite extra på oss imorgon vid tre-tiden. Eller hela idag och imorgon. Ni kan ju välja.

Åt årets snyggaste/skabbigaste frukost och såg gräset växa fram ut betongen


Vulkan inuti men polerad yta


så. jävla. snygg.Ellen Page

Don't worry, we'll handle itIdag slängde vi ihop några bilder. Man kan argumentera om kvalitén, men här har ni iallafall HandSome UF i all sin prakt. Idag har vi hängt kvar på skolan till nyss och målat väggar, men det är fortfarande mycket kvar att göra innan den regionala mässan nästa vecka och jag är nervös som bara attan!

Ring bank-akuten, bankdirektörn är skjuten

Några hemlisar

- Man kan se på ett ungefär hur jag mår för tillfället genom att titta på mina händer. Under perioder av stress, ångest eller onormal tankspriddhet brukar de vara ganska förstörda efter otaliga gångers bitande på nagelbanden och rivande i naglarna.

- Jag är en hopplös romantiker och är väldigt bra på att bli kär i kärleken ♥. Även om jag inte har så lätt för att bli just kär är jag helt lost på tanken om kärlek. Det är lite pinsamt sådär tycker jag.

- Tittar man på sidorna under 2007 i min dagbok hittar man ord som "jah" (jag), "pojks", "dt", och "phint". Sen står det också "GAAAH" antalet gånger, blandat med lite underline-smileysar. Typ den här o_O. Okej att alla är barnsliga och töntiga i 7an men det där är endast jobbigt att titta på. Man vill nästan kräkas lite.


*snygg blink*

- Jag är väldigt drogliberal, även om jag nu inte använder droger själv. Jag tycker helt enkelt att om någon vill röka på etc. ska hon/han få välja själv att göra det. Jag tror att det har att göra med att jag är väldigt grovt liberal rakt igenom helt enkelt. Det finns en video på youtube där Alexander Bard pratar lite kort om avkriminalisering av cannabis som jag tycker är värd att titta på. Jag lägger in den här under.

- När jag fastnar för en person, typ blir imponerad av någon med snygg stil, verkar skön eller ja... någon som jag fastnar lite extra för på något sätt så får jag riktigt läskiga stalker-drag och tar reda på ALLT om personen och försöker hänga med så mycket som möjligt i deras liv, utan att lära känna dem liksom. Jag skrämmer mig själv ibland.

- Alla har fula dagar, men något ganska intressant är att om jag somnar gråtande/nygråten sväller mina ögonlock upp under natten. Om jag tycker att jag är ögonlockslös i vanliga fall är det ingenting mot för detta. Det är ganska kul men lite läskigt också för jag kan inte öppna ögonen mer än några centimeter MILLImeter när det händer trots att det känns som vanligt. Det ser faktiskt helt sjukt kul och mongo ut. De gånger det hänt på en vardag har jag stannat hemma från skolan. Det var väldigt länge sedan det hände nu, men nästa gång ska jag försöka ta en bild på det.

såja. Det var mina confessions för den här gången. Feel free to do the same eller nåt. Jag vet inte. Nu ska jag göra något vettigt istället.


Vad händer härnäst? Blir det rättegång eller efterfest?

 

På fotolektionen idag pratar vi om upphovsrätt, och tittar på den här videon. Jag tycker ni ska titta på det här. Så himla sjukt egentligen. Vad hände med människors respekt för någon annans arbete?


Will it ever be the light to shine you out or are you gonna be the one left standing?Last man standing. Midgårds bästa uppfinning då vi alla springer runt som paranoida mordoffer. Jag började med att döda någon utan lapp, och har gått runt endast som offer sen dess. Nu har jag äntligen fått tag i information om vem nästa på tur är så att jag kan joina in i köttandet. KÖTTA! Taggen är total. I fredags gick jag och Elin fullt ut och körde immunitetsdräkt, såhär såg vi ut. Jag älskar Midgård. Nu kör vi.

F you auto correctHar kämpat mig igenom sida efter sida på FUautocorrect och skrattat mig fördärvad. Extremt charmigt också eftersom det endast och bara är natthumor så att det blir sådana där fina ligga-ner-skratt. Som trogen iphone-användare och med råtråkig ordhumor älskar jag det här. Hahahahaahah. Brown chicken brown cowwww.

And I was upside-down for those moments when the ache was real


When it's all done I'm gonna get some sun, I'm gonna get some sun


Go lightly from the ledge babe, go lightly on the ground


Blev väckt av ungefär 80 sms på rad imorse. Jag höll på att bli galen. Jag är ju förtusan ledig. Sedan läste jag det första "Bob Dylan till peace!!!!!!!". Nu blir livet knappast bättre än såhär. Så jävla sjukt. Nu vet jag inte riktigt vad jag gör. Ingen handling känns värdig den här infromationen. Att sätta sig och titta på senaste avsnittet av HIMYM känns liksom helt fel. Nej istället blir det att dra igång Another Side of Bob Dylan och brakfrukost. Satan vad mäktigt det kommer bli. Åh. Bob har väl blivit lite urtvättad och inte riktigt i sin forna glans, men Bob är fortfarande Bob. Gud. Vi ses där va?

Run up these streets, turn up the stereoTror detta är tredje året i rad som jag bloggar om Festival Republic's Reading/Leeds festival, men nu slår de faktiskt alla rekord. Vi har pratat väldigt mycket om att det är bottenskrap på alla festivaler i år, men ändrat oss och insett att vi har lite för höga krav då vi inte är sugna på så många band vi inte redan sett. Önskemålet har varit The Strokes, och sen det hopplösa drömmen om My Chemical Romance, som tyvärr inte platsar på så många festivaler. Men så kommer Reading och briljerar i år igen. Både The Strokes och My Chemical Romance... och så Muse, Rise Against, White Lies, Panic! etc. etc. I år är nog året det smäller. I år är året jag drar med mig hela kavalleriet till UK. Då kör vi? YESYESYES!

Jag gömde mina drömmar precis där din axel blir till hals


Jag ska vara tyst från och med nu och se vad som händer när det bränner


Frukost


I helgen flyttar jag in hos den här godingen


Vad de än säger blir knappast så de gör, och vad de lovar har man hört det så många gånger förr


Den här nyligen förbipasserade onsdagen har bjudit till ordentligt. Dagens höjdpunkt har varit två stycken album som äntligen blivit tillgängliga på Spotify. Alla med ett premiumkonto (eller någon att smöra in sig hos) kan nu lyssna på Ut ur min skalle med Movits! och Angels av The Strokes. Vi kan klart påstå att det ena omslaget slår det andra med hästlängder trots att det är några grabbar från Luleå vs. ett par aningen mer etablerade New Yorkers. Sad to say är jag riktigt besviken på båda plattorna även om de hade någon ljuspunkt var. Förhoppningsvis tycker ni annorlunda.

I can't help it, I kill thingsDenna onsdag till ära hade jag tänkt bränna av det första avsnittet av True Blood. Jag var sådär måttligt taggad, men ville komma igång med en ny serie nu när serietorkan är total (vad är grejen med månadsuppehållet egentligen?), men tji fick jag och så blev det en annan personlig premiär istället (vi får ta vampyrerna någon annan gång) - Dexter. Jag har länge undvikit att börja se serien, för jag har alltid anat att jag kommer bli äcklad till döds och älska det. (Det är en ganska ostabil kombination med aichmofobi och psykopat-fascination.) Eftersom jag känner mig själv bäst i hela vid världen är det precis vad som har hänt, tre avsnitt in i serien, och eftersom en deal är skapad som hindrar mig från att titta på avsnitt ensam känner jag på mig att jag kommer att förgås av längtan mellan tittningstillfällena, men det bidrar väl också lite till upplevelsen.

Jag är Lucy in the sky, jag är högt över molnen


Esterrefatta fisso lo squardo tuo tremendo


And if heaven wants to take us they can try


Tomma ord som säger ganska mycket för att de inte säger något alls


Jag låtsas att det är av kärlek till stan jag stannar kvar


The mask I polish in the evening by morning looks like shitKanske årtiondets mest värdelösa bilder. Känner mig lite som ett blåbär i lingonskogen idag typ, men det är söndag. Agnes, nyligen hemkommen från London, mötte mig på Waynes och disskuterade lovet, Umeå Open, sommaren, relationer, (främst andras) och allmänt trams. Sedan mötte vi Elin och spelade in avsnitt 4 och 5 av vårat engelskaprojekt. Kanske de sämsta hittils, men ingen fara på taket. Det har varit ett bra lov.

Dag 19 - Ett ögonblick


Källa

Ett ögonblick

Där var vi. Klockan var fem på morgonen.

- Jag är så trött, viskade han.
- Ja jag vet, och du behöver sova, så sov om du vill, viskade jag tillbaka.
- Nej det vill jag inte.
- Vad vill du då?

- Jag vill vara här med dig fattar du väl, dummer? svarade han och kysste mig igen.

Och jag visste redan då att det skulle bli ett ganska fult minne, men just de där orden kommer nog aldrig att bli fula.

I wanna steal your soul, I wanna rock 'n' roll

Två av de bästa indierock-banden i hela vida världen, Arctic Monkeys och The Strokes, har på senare tid släppt varsin singel. Ännu bättre är att The Strokes i Mars kommer släppa sitt första album på 5 år, och att Arctic Monkeys släpper sitt fjärde studioalbum i Juni. Hur bra? Jättebra.

Men som sagt, två singlar, en på youtube, en på spotify. Nu lyssnar vi tycker jag.

The Strokes - Under Cover of Darkness

Arctic Monkeys - Brick by BrickYou once were a ve-gone, but now you will begone
blondes & cigarettes


Dag 18 - Min favoritfödelsedag


Min favoritfödelsedag

Ärligt talat så är jag inget stort fan av att fira mina egna födelsedagar. Tycker mest att det är lite jobbigt. Jag har till och med glömt vad jag gjorde på min födelsedag ifjol. Året innan det bakade jag och Anna en tårta som vi åt själva i min källare. Det räcker bra för mig. Jag kanske väljer någonting från när man var liten och hade kalas, annars var födelsedagen på bilden ovan rätt bra också. Då fyllde jag 15 och fick ett stort kärleksmonster invirat i en sopsäck på skoltoaletten.

Dag 17 - Mina föräldrar


Mina föräldrar
Här är de. Mamma och Pappa Alm. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om dem. De är väl troligtvis världens bästa föräldrar någonsin såklart.

Min pappa Tommy är 16 år i hjärnan, gillar saker som låter mycket och går fort, tatuerade sig nyligen för andra gången, har extremt tråkiga standardskämt som han ärvt av sin pappa och som jag börjar se tendenser hos mig själv att använda. Typ som klassikern "Herbamare... var är Fru Bamare då?" och annat kul... ehm.

Min mamma Eva
är koreanskt adoptivbarn och hästbrud. Hon gillar Irish coffee, och solsemester. (Helt omöjligt att få min mamma att gå med på en resa någonstans där det inte finns stränder och minst 150 miljarder graders värme). Hon är helt normal fast totalt råknäpp. Jag och Viktoria brukar kunna sitta och skratta länge bara åt att hon är så söt.

De möttes i fjällen någon gång för länge sedan, och är förlovade och glada.

Dag 16 - Mina ambitioner


Mina ambitioner

Jag känner att ambitionsnivån ligger lite på minimistadiet just nu. Har liksom inte tillräckligt mycket utplanerat för det. Min största ambition är väl att jag vill gå ut gymnasiet med endast VG:n och MVG:n, något som jag börjar ge upp hoppet om i och med Matte C, men jag kommer lyckas om jag bara ger det ordentligt med tid.

Sedan kan man ju försöka sig på att bli framgångsrik sexig moneymaker också. Skulle va nåt.

(skrev jättefel igår. förra var 15. idag 16. bra. utrett).

I've been all around this town, everybody's been singing the same song for ten yearsHar sällan varit så glad som idag. Verkligen genuint lycklig. Jag och Frida har flängt runt och fixat och trixat, och kommit fram till att vi inte längre har några problem i världen. Dessutom har vi lyckats lösa alla andras problem också. Lite vardagshjältar sådär. Det är vår, det är lov, taggen är på topp, det är underbart alltsammans. Sorgligt nog ska första kvällen på lovet spenderas med det allra sista pluggandet innan det är full relaxation, och första morgonen med tidig uppstigning + träning, men man måste vara duktig ibland också. Resten av lovet kommer bli bäst någonsin tror (läs: vet) jag.

Dag 15 - Min första kyssKälla

Min första kyss
Min första riktiga kyss var trevande, mjuk och försiktig. Sådär som de flesta har det i början tror jag. Jag kände mig också sist i hela världen, så där som de flesta nog också gör. Jag vet inte om jag tyckte något särskilt om pojken framför mig. Han var lite vem som helst, och vi pratade om lite vad som helst, men det kändes i hela kroppen, "Snart händer det". Och även fast det var varmt i luften rös jag i hela kroppen. Jag tror att han kände det också, men det gjorde ingenting. Vi satt där under stjärnorna och kysstes utan att säga ett ord tills natten trängde sig på alldeles för mycket och vi gick in. Sin första kyss är nog någonting sånt där som man alltid kommer minnas, och med det läpparna man kysste. Så efter den dagen blev han inte längre lite vem som helst, han är föralltid min första kyss.

kanske är vår snart ändå
'Cause a big black nothing is not the end

Plockade upp animationen från Gaia's blogg. Känner mig lite som den just nu. Brukar bli alldeles rödfläckig och varm om bröstet när jag är stressad och ikväll har jag lekt stoppljus. Lite tom på känslor är jag också så snurrande mörker passar ganska bra tycker jag, men ändå gladgladglad för imorgon är jag ledig vilket betyder bara en skoldag kvar till lovet!

Jag vet, jag skriver för mycket svammelblogg på nätterna, förlåt. Jag skulle vilja skriva något fint. Typ som niotillfems kärlekskategori, Ericas om pojkar, eller som Alice's hela "fina texter"-blogg.

Faktum är att jag skriver sådana saker ibland. Texter om saker jag tycker är värda att komma ihåg. Texter som jag är väldigt nöjd med dessutom, men jag tror nog att jag vill hålla dem för mig själv ändå. Tills de känns lite mindre.

Nej vet ni vad mina vänner? Vi ska börja smått och plocka upp den där bloggdagslistan igen tror jag. Jag gjorde ju 14 dagar tidigare vid jul, och då har vi bara 16 kvar om jag räknar rätt. Det kan dyka upp lite saker där också kan jag tänka mig. Jag har så klart handplockat ämnena och valt bort alla "det här åt jag idag" och "det här hade jag på mig idag" etc. Back on track.

Leave a drum that makes no sound


Den 15:e Februari släppte Bright Eyes, bandet som alla verkar lyssnat sönder under sommaren och hösten, sitt sjunde studioalbum The People's Key. Rusa HIT och lyssna nu. En singel, Shell Games har släppts, men bäst på skivan skulle jag säga är fina, sorgsna Ladder song, Beginner's mind och den lite rockigare Triple Spiral. Värt att nämna kan också vara att Bright Eyes spelar på Where the action is i Göteborg i sommar (och att jag vill åka men inte har råd).