Bröllop i Svanstein

I lördags, efter en lång genomresa norrut, hamnade jag med 75% av familjestryrkan här uppe i Svanstein (Norrlands Hollywood om skylten får bestämma). 
 
Med bara Torneälven mellan oss och Finland befann vi oss så nära grannlandet att radion fick in finska kanaler och mobilen bytte telenät till finska Telia Sonera.
 
I en liten rosa kyrka vankades det bröllop för min fars syster på vår finlandssvenska sida.
 
Ett riktigt okonventionellt Övertorneå-bröllop utan fnoskler. Carola och Fredrik stegade in hand i hand till lite orgelspel, prästen välsignade paret och ringen och så gick vi ut igen efter ca 20 minuter intensiv vigsel.
 
Och jisses vad lyckliga.
 
Sen kördes det vidare till festen på Svanstein lodge där vi också bodde. 
 
Jag och lillasyster.
 
Farfar Mikko med sin syster.
 
Fördrink och kramar och presenter och grattis och när väntas barnet och gud vad du är vacker osv.
 
Och så mat och dans hela natten lång såklart. Bland annat dansade bröllopsparet sin första dans till AC/DC's Back in black och vi andra lärde oss att dansa English regency dance, vad nu det heter på svenska, men ni vet Jane Austen-stuk. 
 
Klev upp nästa morgon och gick runt i norrlandshösten och knäppte lite bilder. Långsamt, långsamt traskade tiden framåt i ett kargt men vackert, stilla landskap tills det blev dags för frukost och avfärd hemåt igen.

Plusminus Filip dödade Obama

 
 
Här kommer en podcast av mig och Elin plus eller minus Filip.  Första avsnittet är precis släppt och det skulle vara guld om ni ville lyssna lite och kanske lämna lite feedback. Denna ses mest som en uppvärmning utan något riktigt tema men mer som ett prova-på och planen är att köra lite mer fast teman i framtida avsnitt, så tyck gärna till om det och detta som helhet. Om ni vill. Om ni inte vill kommer vi nog fortsätta ändå, för grymt vad kul det var.