Paris del 1

Vi anlände till Paris runt midnatt och väntade på Marie som vi skulle bo hoss. Hon skulle komma med ett tåg strax efter oss eftersom hon hälsat på sin syster. Det tog dock inte länge innan vi insåg att hon inte skulle dyka upp och när hon till slut svarade på telefon insåg vi att det skett ett missförstånd pga det hela byta datum mitt i natten-grejen. Hon skulle alltså komma runt midnatt nästa dygn. Hon ringde dock upp sin icke engelsktalande mamma som lät oss sova där en natt istället. Otroligt slitna, trötta och lättade somnade vi tungt (och skrattande åt den absurda situationen).
 
Klev upp till ett soligt Paris och åt den vackraste frukost med Fru Nugue, vilt gestikulerande och med lite tolk över telefon. Det hela var en upplevelse i sig. Eftersom vi lämnat lägenheten rätt tidigt hade vi inte hunnit planera dagen särskilt utan åkte till första bästa plats vi kom på. Det blev hit till triumfbågen.
 
Sen blev det dags för en liten "brunch" i form utan av baguetter med chèvre (guds gåva till människan) och cafe americano. <3
 
Eftersom vi spenderat hela dagar i London med att gå gå gå var det välförtjänt med en vilodag så vi låg mest i gräset i en park brevid denna skapelse hela eftermiddagen. Framåt middagstid letade vi resonabelt prissatta restauranger runt Trocadero men utan lycka så vi köte med oss mat från en supermarket istället och åkte tillbaka till lägenheten där familjens städerska var redo att släppa in oss. Åt mat, sov en stund och begav oss sedan tillbaka igen till Eiffeltornet nattetid för att åka upp i det medan vi väntade på att Maries tåg skulle komma på riktigt denna gång.
 
Paris från ovan. Mötte upp Marie, hämtade vår packning och stressade sedan för att hinna med de sista tågen i metron. Kom fram till hennes lilla etta och somnade djupt. Och det var första dagen.

Kommentarer
Postat av: marina

Tur att det gick bra ändå. :) Bilderna på tornet natt/dag är jätte fina. :)

Svar: Tack! :)
Olivia

2013-08-25 @ 12:53:39
URL: http://marinapalme.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback