Slumdog Millionaire

Ikväll blev det film. Filmen är bioaktuell, har fått rejäl uppmärksamhet och heter Slumdog Millionaire.

Den handlar om en 18-årig pojke från slummen i Mumbai som går med i programet "Vem vill bli miljonär?" på tv. Han borde inte kunna någonting, men han har alla svar. Med bara en fråga kvar till högsta vinsten bryts programmet över natten, och Jamal Malik blir arresterad för bedrägeri. I förhöret berättar Jamal historien om sitt liv, om hur han kunnat svaren på alla frågor, och varför han är där.

Filmen går alltså i princip ut på att man får följa alla hans flashbacks från barndomen och vidare. Den var gripande, söt och obehaglig i ett. Den känns ibland väldigt förutsägbar och jag är en sån som verkligen gillar filmer som är verklighetsbaserade, vilket den här inte är. Så det känns väldigt konstigt och inte sådär häftigt eftersom allt är påhitt, som borde vara en del av poängen. Det intressanta i filmen dock är ju allt han har varit med om. Hans liv som gatubarn, och inte så mycket med själva programmet.

Inte högsta betyg kanske, men jag tycker ändå att Slumdog Millionaire definitivt är en film alla borde se någon gång i sitt liv. Bara så ni vet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback