CPH

I fredags klev jag och denna pingla upp kl 05:00 för att sätta på oss på ett flyg. Landade i Köpenhamn runt 10-snåret, tog tunnelbanan till slumpmässig station, gick slumpmässig gata och satte oss på ett torg för att ta helgens första öl!
 
Och äta gudomlig vegetarian brunch! Danskt rågbröd, brie, frukt, hummus, världens bästa spenatpaj osv. <3 (dock med lax?)
 
Vandrade sedan ner genom centrum, förbi stadssjöarna och iväg till vårat hostel för att lämna packning. Så fin stad!! och liten.
 
Efter att ha checkat in på Sleep in HEAVEN gick vi tillbaka igen. Nu i sällskap av svanar. H.C. Andersen är det du?
 
Sprang runt i centrum och försökte förstå staden, blev trötta och hittade detta fantastiska ställe = Studenthuset.
 
Drack öl i plastmugg + kollade karta. Klev sedan ut i staden igen, försökte, lite tispy, hitta affärer som fortfarande var öppna och sedan hitta middag. Danmark = inte landet där man äter sent. Hittade iaf till slut fabulösa wraps. Sedan drack vi mer öl och somnade otroligt utmattade i HEAVEN. 
 
Som vi förstått det ska man cykla i CPH så vi hyrde cyklar. Mina fötter tackade mig sedan dagen innan.
 
Cyklade runt i Nørrebro, åt parmaskinka-smörgås till frukost + spillde kaffe som vanligt, och ja det är en hel del mjölk i koppen. 
 
Försökte förstå var alla "hippa" Nørrebro-ställen var men hittade inte mycket mer än denna konstiga marknad där allting kändes som stöldgods. Shoppade på H&M istället. Länge leve exotiska upplevelser. 
 
Sedan tog vi vårt pick och pack och gjorde denna obligatoriska grej. Gick dock på "rätt" sida hamnen så vi slapp trängas med alla superturister. Hade inte velat fastna i den gröten. Cyklade ännu mer, köpte vin på supermarket, cyklade igen till Meat packing district, kom hem till ett sovande hostelrum. (Vilka är ni resemänniskor som bara hänger på hostlet, varför gör ni såhär???)
 
Detta är tyvärr resans sista bild. Lite dåligt med knäppandet som vanligt men så kan det bli när man inte orkar sitta fast med ansiktet i linsen hela resor. Tyvärr. En snygg dansk parad (?) blev det i alla fall som underhållning sista frukosten. Och sen åkte vi tusen timmar tåg för att komma hem, sova en timme, åka till jobbet. Som vanligt fläckfri planering. Första besöket i Köpenhamn och kan konstatera att det blir ett återbesök hit inom en inte allt för avlägsen framtid.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback