Recept: En (inte fullt så) ambitiös frukost 1port.

Du har hela ditt liv haft ryktet att du är värdelös i köket och att du inte ens kan göra de allra enklaste tillagningar. Du bestämmer dig för att motbevisa, om inte annat, åtminstone dig själv med en ambitiös frukost.

Med ett nästan helt tomt kylskåp blir uppdraget inte en fullt så enkel match men vi hittar 2 ägg. Knäck de två äggen i en stekpanna och häll lite mjölk över dem. Sedan saltar du blandningen. Se till att saltet blir ett berg på minst 4m ö.y. och gärna så brett som möjligt. Sedan låter du allt sjuda och rör sakta om med vad som helst tills detta har stelnat. Tillslut smakar du av med salt och peppar. Här är det viktigt att hoppa över delen "smaka" och gå direkt på saltningen. Här ska det också bildas ett berg som sedan blandas ut. Servera på den flataste tallrik du kan finna.

Koka gröt. Om du inte kan detta tar du en köpt risgrötskorv och pular in den i mikron i ca 1-2 min. Missta sedan kryddburkarna och strö gröten med socker och paprikapulver. Porla gärna lite mjölk runtom din gröt-ö.

Ta lite bröd. Vilket som helst. Bre sedan lite Tartex som legat utanför kylskåpet hela natten på ditt bröd. (Om du inte vet vad Tartex är så går det bra med leverpastej). Deckorera med grönsaker och lägg på samma flata tallrik som innan.

Vips har du en underbar, ambitiös frukost med Äggröra, Risgrynsgröt och en nyttig och god Macka. Hugg in och njut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback